Search
Close this search box.

Parkeren met OV-chipkaart en parkmiles sparen

Zeist krijgt door een snel genomen raadsbesluit de primeur met een nieuwe vorm van betaald parkeren. Binnenkort start een proef in Zeist waarbij je achteraf betaald voor betaald parkeren met je OV-Chipkaart of speciaal aangeschafte stadsparkeerpas. Bij het in rijden van een parkeergarage of parkeerhaven start je de parkeertransactie. Op het moment dat je vertrekt stop je de parkeertransactie door je af te melden. Het systeem werkt op dezelfde manier als het in en uitchecken in het openbaar vervoer. Eenmalig moet het kenteken worden gekoppeld aan de OV of Stadspas. Voor de mensen, die parkeren met een app op de mobiel verandert er voorlopig weinig.

Het grote voordeel voor de gebruikers van dit systeem is dat zij alleen betalen voor de werkelijke geparkeerde minuten. De tijdsbeperking op het parkeren kan ook met dit systeem komen te vervallen. Voor de winkeliers in het centrum gebied is het ook interresant omdat zij zo een loyaliteitsmidel in handen hebben waarbij klanten bijvoorbeeld kunnen gaan sparen voor Parkmiles of parkeerminuten. Fons Pennings, Centrummanager, is erg enthousiast en vooral blij dat de ondernemers en de gemeente op dit punten elkaar gevonden hebben.

Als de proef voor de zomer start zal dit op een beperkt aantal parkeerplekken in het centrum zijn. De Slotlaan I, II en III locaties worden nog voor deze zomer voorzien van paslezers, Na de zomer worden de overige paslezers bij de langparkeerplaatsen op straat geplaatst. Er liggen al plannen klaar om dit systeem in 130 gemeentes in ons land in te voeren. Zeist is in ieder geval de plaats waar de eerste pilot geplaatst wordt.

Proef met Parkeren met je OV-Chipkaart in Zeist
Proef met Parkeren met je OV-Chipkaart in Zeist
Proef met Parkeren met je OV-Chipkaart in Zeist
Proef met Parkeren met je OV-Chipkaart in Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More