Search
Close this search box.

Amateur Imker verlost Laan van Vollenhove van bijenvolk

Amateur Imker Heleen Kool  verloste zaterdag avond de  Laan van Vollenhove van een bijenvolk. Heleen Kool, in het dagelijks leven verloskundige, werd door een voorbijganger geattendeerd op de aanwezigheid van een bijenvolk in de boom voor de voormalige Koops-garage. De voorbijganger kende de voorliefde van Heleen voor alles dat groeit en bloeit. Sinds vorig jaar is zij op haar volkstuin begonnen als Imker.  Samen met haar neef ook amateur Imker wisten zij de bijenkoningin en haar volkje over te zetten naar een tijdelijke bijenkorf. Voor Heleen en haar neef was het de eerste keer dat zij de verhuizing van een bijenvolk verzorgde. Ze vonden het  allebei een waardevolle ervaring om een bijenvolk te verhuizen. Na een paar tot rust gekomen te zijn werd de honingvorstin en haar volk door de imkers overgebracht naar de volkstuin. Waar zij hun intrek kunnen nemen in een definitieve bijenkorf.

Amateur Imker verlost Laan van Vollenhove van bijenvolk.
Amateur Imker verlost Laan van Vollenhove van bijenvolk.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More