Search
Close this search box.

Amateur Imker verlost Laan van Vollenhove van bijenvolk

Amateur Imker Heleen Kool  verloste zaterdag avond de  Laan van Vollenhove van een bijenvolk. Heleen Kool, in het dagelijks leven verloskundige, werd door een voorbijganger geattendeerd op de aanwezigheid van een bijenvolk in de boom voor de voormalige Koops-garage. De voorbijganger kende de voorliefde van Heleen voor alles dat groeit en bloeit. Sinds vorig jaar is zij op haar volkstuin begonnen als Imker.  Samen met haar neef ook amateur Imker wisten zij de bijenkoningin en haar volkje over te zetten naar een tijdelijke bijenkorf. Voor Heleen en haar neef was het de eerste keer dat zij de verhuizing van een bijenvolk verzorgde. Ze vonden het  allebei een waardevolle ervaring om een bijenvolk te verhuizen. Na een paar tot rust gekomen te zijn werd de honingvorstin en haar volk door de imkers overgebracht naar de volkstuin. Waar zij hun intrek kunnen nemen in een definitieve bijenkorf.

Amateur Imker verlost Laan van Vollenhove van bijenvolk.
Amateur Imker verlost Laan van Vollenhove van bijenvolk.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More