Search
Close this search box.

Oproep: Fietsen bevordert de inburgering van bewoners van de noodopvang.

Wat is er Nederlandser dan fietsen? Voor ons is fietsen net zo zelfsprekend als lopen. Voor bewoners van de Noodopvang is fietsen soms helemaal nieuw. Om de integratie te bevorderen zijn de gemeentes Zeist en Soest samen met het Platform Welkom in Zeist/Soest op zoek naar fietsen en vrijwilligers voor het geven van fietsles. OogOpZeist.nl steunt dit initiatief met deze oproep.

Jij kan vluchtelingen helpen door een fiets te doneren.

Heb jij een fiets over? Oud of nieuw, mooi of lelijk? Doneer ‘m aan de vluchtelingen in de noodopvang Zeist. Mail dan u naam en contactgegevens naar welkominzeist@gmail.com. Wij halen de fiets graag bij u op. Er is er een fietsreparatiepunt op de noodopvang waar bewoners zelf de fietsen opknappen. Onder de vluchtelingen is ook een gediplomeerd fietsenmaker, die de anderen helpt bij de reparaties. Iedere fiets is welkom.

Jij kan helpen om Fietsles geven als vrijwilliger.

Fietsenles geven is plezier voor 2. Leren fietsen is niet alleen nuttig samen heb je ook nog eens veel plezier. De fietsen worden ook gebruikt om fietsles te geven. Wil je als fiets vrijwilliger vluchtelingen leren fietsen? Meld je dan aan via welkominzeist@gmail.com.

Fietsen bevordert de integratie van vluchtelingen

Een fiets geeft de bewoners van het AZC en de Noodopvang vrijheid om te kunnen gaan en staan waar zij willen. Zo kunnen ze makkelijker kennis maken met het land waar zij terecht zijn gekomen. Mensen, die nog geen verblijfsstatus hebben vaak erg weinig te doen. Met een fiets kunnen zij de omgeving verkennen.
Iedere fiets of vrijwilliger is welkom.

Meld jezelf of de fiets aan via welkominzeist@gmail.com.

Door het geven van fietsles wordt de integratie van vluchtelijgen bevordert.
Door het geven van fietsles wordt de integratie van vluchtelijgen bevordert.
Door het geven van fietsles wordt de integratie van vluchtelijgen bevordert.
Door het geven van fietsles wordt de integratie van vluchtelijgen bevordert.
Door het geven van fietsles wordt de integratie van vluchtelijgen bevordert.
Door het geven van fietsles wordt de integratie van vluchtelijgen bevordert.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More