Search
Close this search box.

Koffiepauze voor alle werkzoekenden. Walk&Talk bij de bibliotheek in Zeist

Vanaf 15 juni biedt de Bibliotheek in Zeist werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Deze koffiepauze is geheel gratis.

IDEA Bibliotheek Zeist Walk en Talk
IDEA Bibliotheek Zeist Walk en Talk

Initiatiefneemster van deze Walk&Talk bijeenkomsten, die landelijk op worden gehouden, is Debbie Heijne. Op het moment dat Debbie begin 2013 werkloos werd, merkte ze wat voor impact dat op haar had. “Ik schrok ervan hoe snel mijn wereld kleiner werd. Het kostte me veel moeite om positief te blijven. Maar met een WW-uitkering van drie maanden moest ik juist zo positief mogelijk op zoek naar werk.” Sinds augustus 2013 is Debbie ondernemer en eigenaar van De Levende Sollicitatiegids.

Veel animo
Dat resulteerde in de start van Walk&Talk, laagdrempelige netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden waarbij veelvoorkomende onderwerpen rondom solliciteren in de huidige tijd worden besproken en waarbij ruimte is voor mensen om te netwerken. Een opzet waarvoor veel animo blijkt te zijn. Binnen anderhalf jaar hebben ruim 1250 mensen de bijeenkomsten bezocht. “Ik vul het programma in zoals ik zelf als werkzoekende ondersteund zou willen worden in mijn zoektocht naar werk,” vertelt Heijne. “Daarnaast vind ik het belangrijk dat het etiket ‘werkzoekende’ even wordt losgelaten en dat mensen kijken naar wat ze kunnen betekenen voor elkaar. Dat levert soms mooie ontmoetingen op.”

Veelzijdig
De Walk&Talk in Zeist wordt mogelijk gemaakt door Iris Hermans & Sanne van der Zee. Beide zijn ze verbonden aan de Bibliotheek en hebben samen veel zin in het organiseren van deze maandelijks terugkerende bijeenkomsten, iedere derde woensdag van de maand van 10:00-12:00 uur. Als eerste gastspreker op 15 juni, komt Debbie Heijne praten over; Hoe vind je de ideale baan, waar let je op en hoe ziet de toekomst eruit. Daarna biedt de koffiepauze diverse gespreksonderwerpen, kun je ervaringen uitwisselen en je CV laten checken.
Voor meer informatie: mail naar walk&talk@ideacultuur.nl of
kijk op www.ideacultuur.nl/walk&talk.
Walk&Talk Zeist is ook te vinden op Facebook.

ISM Hans Lebbe/ Fotograaf en verslaggever bij www.OogopDeBilt.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More