Search
Close this search box.

Kent u dit verkeersbord ‘Bedankt voor uw begrip bord’ al?

Tijdens de opening vernieuwde kruising Utrechtseweg-Montaubanstraat op 2 juni werd een bijzonder bord onthult. Het verkeersbord,  dat nog geen onderdeel uitmaakt van de RVV1990 (het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990)   “Bedankt  voor uw begrip tijdens werkzaamheden”, is gericht op iedereen, die tijdens de werkzaamheden last heeft gehad. 

Het projectteam verantwoordelijk voor de renovatie van het kruispunt op Utrechtseweg heeft dit nieuwe bord bedacht. Het projectteam hoopt dat het ‘Bedankt voor uw begrip bord’, onderdeel gaat uitmaken van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Er staan nog een aantal herinrichtingen van de openbare ruimte op de plannen. Wethouder Luca onthulde het verkeersbord. De onthulling werd voorafgegaan door een kleine presentatie en voordracht van het gedicht  “Johan Montauban, Meester-Timmerman”, door Stadsdichter Henjo Hekman. Met zijn gedicht bracht de Stadsdichter het heden in het contact met het verleden van deze plek in Zeist. Zijn gedicht was voor gemeentelijk projectleider Tom van Boggelen een echte eye-opener.  De projectleider had zich 2 jaar lang had druk gemaakt over bestemmingsplannen, asfalt, projectplannen, wegomleggingen en verkeershinder. Door de referentie naar een verre voorganger “Johan Montauban, Meester-Timmerman” kreeg de ontwikkeling van  dit stuk van Zeist voor Tom een historisch perspectief.  Johan Montauban was een bekwaam bouwkundige , die onder andere bij de vernieuwing van de Oude Kerk in de jaren 1841 – 1843 zo’n belangrijke rol heeft vervuld.

Onthulling van 'Bedankt voor uw begrip bord' door Wethouder Luca
Onthulling van ‘Bedankt voor uw begrip bord’ door Wethouder Luca
Opening van de Kruising aan de Utrechtseweg in Zeist
Opening van de Kruising aan de Utrechtseweg in Zeist
Stadsdichter Henjo Hekman draagt het gedicht Johan Montauban, Meester-Timmerman voor
Stadsdichter Henjo Hekman draagt het gedicht Johan Montauban, Meester-Timmerman voor

 Johan Montauban, Meester-Timmerman
       – Bij de heropening van de kruising – Utrechtseweg – Montaubanstraat

Je was twaalf en je kwam wonen
aan de Muscoviterseheuvelsteeg
enkele huizen langs een zandpad
in een wereld die te voet ging
je zag af en toe een paard en wagen
een hondenkar en de eerste loopfiets
op houten wielen, geen banden,
geen remmen, geen pedalen, geen licht

– om de hoek, aan de Utrechtseweg
kon je wachten op de diligence
en ’s avonds gingen gaslantaarns aan

je groeide uit tot Meester-Timmerman
en renoveerde zelfs de Oude Kerk
– de Muscoviterseheuvelsteeg
werd in de mond van Zeist
‘de Steeg van Montauban’

oh, Johan Montauban
Meester-Timmerman
jij zag, jij zag wat wij niet zien
behalve dan de Oude Kerk

op jouw zandpad ligt ons asfalt
en wij herschikken onze wegen
wij frezen het wegdek
en even ligt jouw oude pad weer bloot
de rijstrook wordt verlegd
en krijgt nieuw asfalt en belijning

– hoe leggen wij jou een verkeerslicht uit
en al die opstelruimtes voor fietsen
met luchtbanden, remmen, pedalen
en elektrisch licht…?

oh, Johan Montauban

Meester-Timmerman
wij zien, wij zien wat jij niet zag
behalve dan de Oude Kerk

Juni 2016 – Henjo Hekman, Stadsdichter Zeist 

Stadsdichter Henjo Hekman draagt het gedicht Johan Montauban, Meester-Timmerman voor
Stadsdichter Henjo Hekman draagt het gedicht Johan Montauban, Meester-Timmerman voor

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More