Search
Close this search box.

Eerste toets ‘Kom onder mijn vleugel’ geadopteerd.

Op woensdag 22 juni is de eerste zwarte toets van de ‘Kom onder mijn vleugel’ vleugel geadopteerd via de website: Adopteereentoets.nl. ‘Kom onder mijn vleugel’ is een kunstproject van de Zeister kunstenaars Koen en Dees Wilgenhof-Sodaar. Met dit muzikaal kunstwerk willen zij verschillende groepen in en uit Zeist te verbinden. Hier kan je direct een onderdeel van dit kunstproject adopteren: Adopteer een toets

Verbroedering is het thema van dit muzikale kunstproject. ‘”Juist muziek is een manier om mensen samen te brengen en te laten genieten van muziek, beeldende kunst en elkaars gezelschap. Elkaar ontmoeten en leren kennen. Om zo te ontdekken dat de ander misschien niet eens zo verschillend is als vaak lijkt. Dat is het doel van het kunstproject Kom onder mijn vleugel. Een kunstproject dat op reis gaat door de gemeente om mensen te verbinden,” volgens de enthousiaste kunstenaars Koen en Dees.

Op vrijdag middag was de officiële start van dit project. In de publiekshal van het gemeentehuis. schilderde wethouder Cultuur Marcel Fluitman de eerste mooie rode baan over de deksel van de vleugel. Leerlingen van de Stichte Vrije School leiden het de starthandeling in door ‘Alle Menschen werden Brüder’ , van Beethoven te zingen. Hierna verhuisde de vleugel weer naar galerie Kortom op de Voorheuvel waar het onderdeel was van Sounds of the City van de muziekschool. Hier zal verder worden geschilderd aan de vleugel.

Wethouder Fluitman schildert de eerste baan op het kunstwerk, de Vleugel van "Adopteer een toets'
Wethouder Fluitman schildert de eerste baan op het kunstwerk, de Vleugel van “Adopteer een toets’
Wethouder Fluitman schildert de eerste baan op het kunstwerk, de Vleugel van "Adopteer een toets'
Wethouder Fluitman schildert de eerste baan op het kunstwerk, de Vleugel van “Adopteer een toets’
Wethouder Fluitman schildert de eerste baan op het kunstwerk, de Vleugel van "Adopteer een toets'
Wethouder Fluitman schildert de eerste baan op het kunstwerk, de Vleugel van “Adopteer een toets’

De achtergrond en uitwerking van ‘Kom onder mijn Vleugel’

De Zeister samenleving is samengesteld uit groepen met verschillende maatschappelijke- en culturele achtergronden. Op de vleugel wordt dit weergegeven door een aantal vlakken, waarbinnen een spel van lijnen in wisselende kleuren de diversiteit van ieder individu symboliseren.

 De binnenzijde van de klankkast wordt voorzien van toongevoelige lichttechniek (LED). Een sensor registreert aangeslagen tonen en zet deze om in schijnbaar oneindige combinaties van kleuren.

 Doordat de lichttechniek zich aan de binnenzijde van de klankkast bevindt, zal het licht in de klankkast het kleurenspel aan de buitenzijde van de vleugel ondersteunen zonder te overheersen. Het spel tussen gekleurde vlakken, lijnen en licht, geeft samen met de muziek de verbinding weer die mogelijk is tussen (groepen) mensen die op eerste gezicht geheel lijken te verschillen.

Partners

Dit project wordt breed gesteund in Zeist door verschillende maatschappelijke organisaties en bedrijven uit Zeist.

Doe mee en adopteer een toets:

Om dit kunstwerk te kunnen realiseren is geld nodig. Ondanks goede gaven, sponsoring en fondsen, is ook jouw hulp nodig. Er zijn verschillende manieren waarop je een steentje bij kunt dragen.

 • ADOPTEER EEN TOETS! 
  Een klavier heeft 52 witte en 36 zwarte toetsen. Die kun je exclusief adopteren. 
  Een witte toets adopteer je voor € 50,-. Een zwarte toets adopteer je voor € 30,-.
 • ADOPTEER EEN HAMERKOP
  Met de toets zet je een hamertje in beweging, die vervolgens tegen snaren slaat. Zo verkrijg je een toon. Ook een hamerkop kun je adopteren. Er zijn 88 hamerkoppen beschikbaar. Een hamerkop adopteren kost € 15,-.
 • ADOPTEER EEN MUZIEKNOOT
  Muzieknoten, de basis van muziek die overgeleverd wordt. Ook een muzieknoot kun je adopteren. Ze zijn onbeperkt leverbaar. Je adopteert een muzieknoot voor € 10,-.
 • ADOPTEER EEN RUST
  Muziek kan niet zonder accenten en zeker niet zonder een rust. Heb je niet zoveel te besteden maar wil je wel meedoen met dit kunstwerk voor de samenleving? Adopteer dan een rust voor € 5,-.
 • UNIEKE KANS!
  Speciaal voor creatieve durfals, is er een unieke kans! 

Hier kan je direct een onderdeel van dit kunstproject adopteren: Adopteer een toets

Website:  Adopteereentoets.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Koen Wilgehof-Sodaar telefonisch bereikbaar onder nummer 06 212 88 306 of per mail zeist@adopteereentoets.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More