Search
Close this search box.

In de ban van Duurzame Kunst & Kitsch

Elk laatste weekend van de maand bruist het centrum van Zeist van de activiteiten. Op vrijdag 24, zaterdag 24 en zondag 25 juni is dat het thema Kunst en Kitsch. Bovendien is er op zaterdag 25 juni een Duurzame Markt op het Emmaplein en de Allegrotuin. Op verschillende plekken in het centrum kunt u zelf ook actief bezich zijn met onder andere schilderactiviteiten, zoals de eetbare schilderijen bij bakker Neplenbroek op de Meester Kerkstraat  of het schilderfeest bij Heger vd Berg op de voorheuvel. Om 15:00 kunt u op zaterdagmiddag lekker meedreunen met eenoptreden Slagwerkschool Midden Nederland

kunst en Kitsch header met dataDoor het hele centrum zijn Kunst & Kitsch evenementen te vinden.

Zaterdag 25 juni om 2 uur verandert het pleintje tegenover de Hema in een schildersplein. Kunstenares Yvonne de Wit neemt passanten bij de hand om samen te schilderen. Tegelijkertijd kunnen kinderen in de bibliotheek meedoen aan een kunstknutselcafé, schilderen bij Bella op Belcour of bij bakker Neplenbroek op de Meester de Klerkstraat eetbare schilderijen maken.
Op het Voorheuvelplein treedt om 3 uur de van Slagwerkschool Midden Nederland op. Sommige etalages zullen ook tot leven komen.

 

Duurzame Markt op Belcour en Allegrotuin,

facebook_event_283374638716694Zaterdag 25 juni is het plein bij het fontein van Belcour gevuld met kramen met de Duurzame markt. Naast gezond eten is er ook een groet afvaardiging te vinden van energiebesparende ideeën en producten. Ruim 35 lokale organisaties en bedrijfjes op het gebied van energiebesparing, duurzaam design, food en fashion presenteren zich en bieden hun producten te koop aan.
Op het Energieplein op Belcour staan 15 bedrijven die vertegenwoordigd zijn in Mijn Groene huis (www.mijngroenehuis.nl) ; zij verloten een aantal prijzen voor het verduurzamen van je huis.
In de Allegrotuin kunnen kinderen en volwassenen ‘zelf papier maken’ bij de kraam van de Boswerf en meedoen aan de workshop ‘trommels maken en bespelen’ van het netwerk Cultuureducatie Zeist.

Op zondag 26 juni Is er op het marktplein een kunstmarkt.
Heb je zelf nog wat kunst staan en wil je weten hoeveel die waard zijn? Vanaf 14:00 uur zijn in Galerie Kortom twee gecertificeerde taxateurs aanwezig om uw kunstwerk te beoordelen, van schilderijen tot zilverwerk. De taxateurs zijn bij mooi weer buiten voor de galerie en bij slecht weer binnen in de galerie te vinden. Op de Slotlaan treedt Capoeira Soluna op. Capoeira is een Braziliaanse vechtkunst: vechttechnieken vormen samen met dans, muziek, traditie en acrobatiek een spel.  Op zondagmiddag zullen De Sound Wheelies 3 keer optreden door de straten van het centrum van Zeist

Sound Wheelies - Wij zijn 5D - Koningsdag Bredewegfestival Watergraafsmeer - © Saris & den Engelsman
Sound Wheelies – Wij zijn 5D – Koningsdag Bredewegfestival Watergraafsmeer – © Saris & den Engelsman

Op de verschillende evenementen kun je je laten verassen op straat door nog meer kunst en kitsch. Op zondagmiddag organiseert cultuur Zeist in en om SlotZeist de Dag der Kunsten.   Voor meer informatie en het actuele programma van het kunst en kitsch  themaweekend, kijk op www.leukinzeist.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More