Search
Close this search box.

Zeister Energie Manifest ondertekend op Duurzame Markt

25 juni was een deel van het Belcour omgetoverd tot het Energiebespaarplein van Zeist. Het Energiebespaarplein is een initiatief van de Stichting Energie Zeist en was onderdeel van de duurzame markt. Naast voorlichting over energiebesparende en –opwekkende maatregelen is op 25 juni door gemeente, stichting bewoners en bedrijven het Zeister Energie Manifest ondertekend. De aftrap van het ondertekenen werd gedaan door Wethouder Johan Varkevisser en stichtingvoorzitter Evelien Raap.

Ondertekenaars van dit Manifest geven door hun handtekening aan dat zij actief bijdragen aan de verduurzaming van Zeist (met name verlagen van de uitstoot van broeikasgassen). Samen met de brede groep ondertekenaars is de Stichting Energie Zeist is een belangrijke partij om uitvoering te geven aan het manifest. Zo draagt de gemeente Zeist actief bij. Bewonersverenigingen ondersteunen, individuele bewoners geven aan zelf actief te zijn in hun wijk en ook bedrijven dragen actief bij. Het Manifest is te vinden op de website van de stichting: www.stichtingenergiezeist.nl

Misschien nog belangrijker dan het formele ondertekening moment was de voorlichting aan passanten. Veel inwoners van Zeist hebben op de markt informatie kunnen verkrijgen over nieuwe verwarmingsinstallaties, dubbel glas, zonnepanelen, de slimme energiemeter en isolatiemaatregelen voor vloer en muur. Zo heeft de markt weer bijgedragen aan het energiezuiniger maken van Zeist.

Zeister Energie Manifest ondertekent tijdens Duurzame Markt
Zeister Energie Manifest ondertekent tijdens Duurzame Markt
Zeister Energie Manifest ondertekent tijdens Duurzame Markt
Zeister Energie Manifest ondertekent tijdens Duurzame Markt
Zeister Energie Manifest ondertekent tijdens Duurzame Markt
Zeister Energie Manifest ondertekent tijdens Duurzame Markt
Zeister Energie Manifest ondertekent tijdens Duurzame Markt
Zeister Energie Manifest ondertekent tijdens Duurzame Markt
Zeister Energie Manifest ondertekent tijdens Duurzame Markt
Zeister Energie Manifest ondertekent tijdens Duurzame Markt
Zeister Energie Manifest ondertekent tijdens Duurzame Markt
Zeister Energie Manifest ondertekent tijdens Duurzame Markt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron persbericht: Stichting Energie Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More