Search
Close this search box.

Als het kalf in de put zit, bel je … de brandweer!

De brandweer Bunnik werd zondagavond 3 juli rond 19.30 uur gealarmeerd voor een dier in nood aan de Vinkenbuurt in het buitengebied van Zeist. Er bleek een kalf in de gierkelder gevallen. De brandweer zette een kleine reddingsactie op touw om het kalf snel weer vaste grond onder de voeten te geven. 

Voor dit soort situaties heeft de brandweer een speciaal hulpverleningsvoertuig uitgerust met speciale waadpakken. Twee brandweermannen in waadpak gingen de kelder om het kalf te redden. Na een korte zoektocht hadden zij het kalf te pakken en konden het weer snel op vaste grond zetten.

Hierna volgde een gezamenlijke douche van het kalf samen met de twee brandweermannen onder de brandspuit. Voor het kalf was er een bedje van stro in de stal om weer warm te worden. De inmiddels weer frisse brandweermannen mochten met hun college’s retour in de brandweerauto naar de kazerne.

OOZ_2016_MG_0119Menno Bausch
Op zoek naar het kalf
OOZ_201620160703_202726Menno Bausch
Samen met de mannen onder de douche
OOZ_2016_MG_0135Menno Bausch
Brandweer redt kalf uit gierput bij Bunnik
Brandweer redt kalf uit gierput bij Bunnik
Brandweer redt kalf uit gierput bij Bunnik. Fris mogen de brandweermannen mee op de wagen.

[alert style=”blue”]Fotografie: Menno Bausch fotografie [/alert] 

@mennobfoto

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More