Search
Close this search box.

Laatste loodjes voor de Soesterberg Tunnel van de N237

Maandagochtend a.s., 11 juli wordt de provinciale N237 in Soesterberg vanaf 6.00 uur weer opengesteld voor het verkeer. Door de verdiepte ligging van deze weg, zijn de twee delen van Soesterberg aan weerszijden met elkaar verbonden. Vanaf maandagochtend kunnen we weer van hartenlust over de Wegh der Wegen scheuren tussen Utrecht en Amersfoort met een snelheid van 80 km/pu
Afgelopen donderdag 7 juli, opende gedeputeerde Bart Krol samen met wethouder Janne Pijnenborg, de aannemer en de Soesterbergers de verdiepte ligging van de provinciale weg al op feestelijke wijze.

Werkzaamheden
In het weekend worden beneden in de onderdoorgang de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Na de ingebruikname van de N237 vinden er tot eind juli nog kleine werkzaamheden plaats, daar ondervindt het verkeer weinig hinder van.

Laatste loodjes voor de tunnel van de N237 de Wegh der Wegen in Soeterberg
Laatste loodjes voor de tunnel van de N237 de Wegh der Wegen in Soeterberg
Laatste loodjes voor de tunnel van de N237 de Wegh der Wegen in Soeterberg
Laatste loodjes voor de tunnel van de N237 de Wegh der Wegen in Soeterberg

Openingsfeestje
Donderdag 7 juli was al het officiële openingsfeest van de verdiept aangelegde provinciale weg. Onder grote publieke belangstelling, openden gedeputeerde Bart Krol en wethouder Janne Pijnenborg het dek op de verdiepte ligging op symbolische wijze met een rit op een authentieke stoomwals. Daarna was er muziek en wat lekkers om te eten en te drinken.

Verbinding
De provinciale weg door Soesterberg vormde een barrière in het dorp. Vanaf maandag 11 juli is dat verleden tijd. De weg ligt dan zes meter dieper, met een dek eroverheen. Dit dek vormt een mooie en veilige verbinding tussen de twee delen van Soesterberg. Zo is er vanuit het dorp ook een directe verbinding met de nieuwe natuur van het Park Vliegbasis Soesterberg en het Nationaal Museum. De onderdoorgang heeft een lengte van 600 meter, tussen de Sterrenbergweg en het benzinestation van de BP. De middelste 210 meter van de onderdoorgang wordt een natuurlijk dek. Voor het lokale verkeer is er aan beide zijden een verbindingsweg, één voor fietsers en één voor het overige verkeer.

Laatste loodjes voor de tunnel van de N237 de Wegh der Wegen in Soeterberg
Laatste loodjes voor de tunnel van de N237 de Wegh der Wegen in Soeterberg

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More