Laatste loodjes voor de Soesterberg Tunnel van de N237

Maandagochtend a.s., 11 juli wordt de provinciale N237 in Soesterberg vanaf 6.00 uur weer opengesteld voor het verkeer. Door de verdiepte ligging van deze weg, zijn de twee delen van Soesterberg aan weerszijden met elkaar verbonden. Vanaf maandagochtend kunnen we weer van hartenlust over de Wegh der Wegen scheuren tussen Utrecht en Amersfoort met een snelheid van 80 km/pu
Afgelopen donderdag 7 juli, opende gedeputeerde Bart Krol samen met wethouder Janne Pijnenborg, de aannemer en de Soesterbergers de verdiepte ligging van de provinciale weg al op feestelijke wijze.

Werkzaamheden
In het weekend worden beneden in de onderdoorgang de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Na de ingebruikname van de N237 vinden er tot eind juli nog kleine werkzaamheden plaats, daar ondervindt het verkeer weinig hinder van.

Laatste loodjes voor de tunnel van de N237 de Wegh der Wegen in Soeterberg

Laatste loodjes voor de tunnel van de N237 de Wegh der Wegen in Soeterberg

Laatste loodjes voor de tunnel van de N237 de Wegh der Wegen in Soeterberg

Laatste loodjes voor de tunnel van de N237 de Wegh der Wegen in Soeterberg

Openingsfeestje
Donderdag 7 juli was al het officiële openingsfeest van de verdiept aangelegde provinciale weg. Onder grote publieke belangstelling, openden gedeputeerde Bart Krol en wethouder Janne Pijnenborg het dek op de verdiepte ligging op symbolische wijze met een rit op een authentieke stoomwals. Daarna was er muziek en wat lekkers om te eten en te drinken.

Verbinding
De provinciale weg door Soesterberg vormde een barrière in het dorp. Vanaf maandag 11 juli is dat verleden tijd. De weg ligt dan zes meter dieper, met een dek eroverheen. Dit dek vormt een mooie en veilige verbinding tussen de twee delen van Soesterberg. Zo is er vanuit het dorp ook een directe verbinding met de nieuwe natuur van het Park Vliegbasis Soesterberg en het Nationaal Museum. De onderdoorgang heeft een lengte van 600 meter, tussen de Sterrenbergweg en het benzinestation van de BP. De middelste 210 meter van de onderdoorgang wordt een natuurlijk dek. Voor het lokale verkeer is er aan beide zijden een verbindingsweg, één voor fietsers en één voor het overige verkeer.

Laatste loodjes voor de tunnel van de N237 de Wegh der Wegen in Soeterberg

Laatste loodjes voor de tunnel van de N237 de Wegh der Wegen in Soeterberg

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: