Search
Close this search box.

Pokémon GO gekte slaat toe in Zeist.

Hoewel het Pokémon Go spel nog niet officieel uit is in Nederland, zijn er al tientallen “Pokémontrainers” in Zeist gespot. Overal in Zeist zijn Pokémons te vinden. Zo troffen we een Krabby aan op het Belcour.   Volgens de facebookgroep Pokemongozeist zijn  er rondom Slot Zeist  veel Poliwags te vinden. Alle Pokemontrainers hebben geluk dat er sinds 30 juni gratis wifi is in het centrum van Zeist.

Op zaterdag 16 juli organiseert de  facebookgroep Pokemongozeist  een Pokemon Go event van 12:00 tot 16:00 in het Walkartpark.   In het Walkartpark zijn veel Pokémons te vinden zijn. Zet je Lure Module in zodat er tijdens het event zoveel mogelijk Pokémon worden gevangen.

De game is officieel nog niet eens uit in Nederland maar via verschillende trucjes is de game al wel te spelen. Onderaan deze pagina lees je hoe je Pokémon Go nu al kunt installeren!

Over Pokémon GO?

Pokémon Go is leerzaam en leuk voor gamers, historie opsnuiven en fysiek kennismaken met andere spelers gaan hand in hand. Wel vreet het nieuwe spel batterijen. Wees dus niet verbaasd als uw tiener voor de vakantie om een batterypack vraagt en ineens wel mee wil naar die culturele stad. Het is namelijk zo dat spelers door gebruik van de camera van hun smartphone en locatiegegevens Pokémons zien in de echte wereld.

Met Pokémon GO ga je de buitenwereld in om pocket monsters te vangen. Pikachu, Bulbasaur en andere bekende beesten zijn te vinden in grasvelden en steden. Spelers moeten bovendien naar kerken, museums en andere bekende locaties om nieuwe items te verzamelen of om een Pokémon Gym voor zichzelf te claimen. Het spel is sinds vorige week in een klein aantal landen beschikbaar, maar kent inmiddels al miljoenen spelers wereldwijd.

Veel van deze locaties zijn kunstwerken, historische gebouwen en bijeenkomstgebouwen zoals kerken, verzorgingstehuizen en scholen. Heeft u al samenscholingen gezien van Pokémonners? Maak een foto en deel ze met ons op onze facebook pagina.

Nieuwsgierig geworden? Wij gaan u uiteraard vertellen hoe u Pokémon Go (legaal) alvast kunt downloaden! Wij vragen wel respect voor de bewoners/eigenaren van de ‘poke-spots’ en verzoeken de spelers om geen schade aan te brengen aan monumenten. Maar geniet er wel van.

Android: Pokemon Go installeren op een Android Toestel (klik) 

IOS: Pokemon Go installeren op een IOS toestel (klik) 

Lees tevoren even goed door hoe je de download moet doen. Je krijgt hem niet voor niets (= een beetje moeite) op je smartphone. En we horen natuurlijk graag hoe het spel was en wat je allemaal beleeft met Pokémon GO. Laat het hieronder weten.

UPDATE: Vergeet niet aanstaande zaterdag middag naar het Walkartpark te gaan voor het Pokemon Go Zeist Event. Laat in de  facebookgroep Pokemongozeist  weten dat je komt.

Pokemon Go op het Rond in Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More