Search
Close this search box.

Proefopstelling van toegangshek tot het Walkartpark geplaatst.

Deze week is de renovatie van het Walkartpark in het centrum van Zeist van start gegaan. Ten behoeve van de startbijeenkomst op donderdag 25 augustus heeft de firma Hekwerk Soest tijdelijk een voorbeeld van het toekomstige hek geplaatst. Het hekwerk staat bij de middelste ingang van het park aan de Slotlaan. Op deze plek zullen aanstaande donderdag de Aannemer “De Enk Groen & Golf BV” en  de gemeente Zeist aanwezig zijn, . Tijdens de startbijeenkomst  op donderdag 25 augustus van 15.00 tot 17.00 uur  is het mogelijk om vragen te stellen over de renovatie aan de aannemer, de landschapsarchitect en projectmanager van de Gemeente Zeist. Naast de proefopstelling van het hekwerk kunt u ook de ontwerptekening van de nieuwe indeling van  het park bekijken.

Start werkzaamheden
De komende acht weken is het Walkartpark volledig afgesloten met bouwhekken. Dit is nodig om de grotere werkzaamheden te kunnen uitvoeren, zoals het verbeteren van paden en grond- en leidingwerk. Na deze periode is het park gedeeltelijk toegankelijk en worden er kleine werkzaamheden uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn het plaatsen van nieuwe beplanting, park- & speelmeubilair en een hekwerk. Door het park (gedeeltelijk) af te sluiten wordt de veiligheid van de bezoekers gewaarborgd.

Proefopstelling van toegangshek tot het Walkartpark geplaatst.
Proefopstelling van toegangshek tot het Walkartpark geplaatst.
Het oude meubilair is al opgegraven.
Het oude meubilair is al opgegraven.

Het park krijgt een betere verbinding met het winkelgebied, er komt een hekwerk rond het park, meer bloeiende planten en bomen, de paden worden verbeterd en de fontein wordt in ere hersteld. Ook breiden we de speelvoorzieningen uit en komt er een plein in het midden van het park waar op termijn een horecagelegenheid komt. De werkzaamheden zijn naar verwachting in december 2016 afgerond.

Omwonende gaan nu al regelmatig in discussie met de werklui over de uitvoering van de werkzaamheden. 
Omwonende gaan nu al regelmatig in discussie met de werklui over de uitvoering van de werkzaamheden.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More