Search
Close this search box.

Nacht van de Buitenplaatsen: Wijn proeven bij Maanlicht.

Tijdens De Nacht van de Buitenplaatsen konden belangstellende terecht bij een aantal locaties in Zeist. De wijngaard van het landgoed Hoog Beek en Royen aan de Driebergseweg had zijn poorten geopend voor bezoekers bij de invallende duisternis. Een rondleiding in het donker langs de ranken van de volgende oogst was een onderdeel van het programma. Vrijwilligers van de wijngaard gaven hierbij uitleg over de eerste wijngaard van de Utrechtse Heuvelrug. Op de wijngaard verbouwen de vrijwillige wijngaardeniers van Wijngaard Hoog Beek & Royen twee soorten druiven: de Johanniter en de Souvignier Gris.  Zelfs in het duister, zo vlak voor de aanstaande oogst staan de de druiven er prachtig bij. Door het aanhoudende warme weer verwacht de wijngaard weer een rijke oogst.

Hierna was gelegenheid om de wijn ook daadwerkelijk te proeven. Onder het genot van een drankje en en hapje werd geluisterd naar een verhaal over de ontstaansgeschiedenis van de Utrechtse Heuvelrug. De Wijngaard van Hoog Beek en Royen ligt in de voormalige moestuin van de buitenplaats.

In de komende maand zijn nog meer mogelijkheden om kennis te maken met de Wijngaard Hoog Beek en Royen. Hieronder leest u er meer over. Deze evenementen zijn ook terug te vinden in de agenda op OogOpZeist.nl.

Tijdens de Nacht van de Buitenplaatsen was de Wijngaard van het Landgoed Hoog Beek en Royen geopend
Tijdens de Nacht van de Buitenplaatsen was de Wijngaard van het Landgoed Hoog Beek en Royen geopend
Tijdens de Nacht van de Buitenplaatsen was de Wijngaard van het Landgoed Hoog Beek en Royen geopend
Tijdens de Nacht van de Buitenplaatsen was de Wijngaard van het Landgoed Hoog Beek en Royen geopend

Proef Zeist in de Wijngaard
Op zondag 2 oktober kun je met ze kennis maken in de sfeervolle omgeving van Wijngaard Hoog Beek & Royen. Kom proeven en genieten van de lekkerste hapjes en de heerlijkste drankjes van de  leukste wijn-, bier- en delicatessenwinkels, restaurants en cateraars uit Zeist. Proef Zeist in de Wijngaard is een inspirerend culinair festival voor en door liefhebbers van lekker eten. Om 13.00u openen de deuren van de wijngaard zich. Deze is gelegen op landgoed Hoog Beek & Royen en is 3 jaar geleden aangelegd door Rotary Zeist, het terrein zelf is eigendom van het Utrechts Landschap. Tot 18.00 kun je naar hartelust genieten tussen de johaniter- en souvignier grisdruiven.

De deelnemers
Alle deelnemers aan Proef Zeist in de Wijngaard zijn zelfstandige winkels of restaurants, gevestigd in Zeist. Rondom het wijngaardeniershuis is een gevarieerd aanbod te vinden: wijnen van diverse wijnwinkels, speciaalbieren van de bierwinkel, koffie- en theeproducten, Italiaanse hapjes en delicatessen, eten uit de natuur en nog veel meer. Hier vind je het actuele overzicht.

Tijdens de Nacht van de Buitenplaatsen was de Wijngaard van het Landgoed Hoog Beek en Royen geopend
Tijdens de Nacht van de Buitenplaatsen was de Wijngaard van het Landgoed Hoog Beek en Royen geopend
Tijdens de Nacht van de Buitenplaatsen was de Wijngaard van het Landgoed Hoog Beek en Royen geopend
Tijdens de Nacht van de Buitenplaatsen was de Wijngaard van het Landgoed Hoog Beek en Royen geopend

Utrechts Landschap – Beschermersexcursie op de wijngaard – 24 en 25 september 2016
Speciaal voor beschermers van Utrechts Landschap organiseert Utrechts Landschap in samenwerking met Wijngaard ‘Hoog Beek & Royen’ en wijnhandel Geutjes een ‘cool climate’ wijnproeverij.
Kom op zaterdag 24 of zondag 25 september 2016 proeven van de heerlijke witte wijnen van wijngaard Hoog Beek & Royen en rode wijnen van Wijnhandel Geutjes uit Zeist. Ontdek alles over wijnen, de wijngaard en zijn omgeving. Tussen 15.00 en 18.00 uur kunt u genieten van een facultatief excursie programma

Er is begeleiding van vinologen van Wijnhandel Geutjes en gidsen van de wijngaard Hoog Beek & Royen en Utrechts Landschap. Ook kunt u vragen stellen aan medewerkers van Utrechts Landschap. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid rondkijken en genieten van heerlijke dranken en tapashapjes.

Voor wie?
Exclusief voor Beschermers vanaf 18 jaar. Er zijn zitplaatsen en een toilet aanwezig. Niet toegankelijk voor rolstoelen. Maximaal 2 personen per Beschermerspas. (U dient lid te zijn of te worden)

Kosten
€ 17,50 per persoon. Zes proefwijnen, excursies en hapjes inbegrepen. Overige dranken via contante verkoop verkrijgbaar. De opbrengst uit de entreeprijs gebruiken we voor het behoud en beheer van landgoed Hoog Beek & Royen. Aanmelden: www.utrechtslandschap.nl/beschermersexcursie

Wijngaard Hoog Beek & Royen
Driebergseweg 1, 3708 JA Zeist

Tijdens de Nacht van de Buitenplaatsen was de Wijngaard van het Landgoed Hoog Beek en Royen geopend
Tijdens de Nacht van de Buitenplaatsen was de Wijngaard van het Landgoed Hoog Beek en Royen geopend

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More