Search
Close this search box.

Muziekparade 2016: Uitgebreide zonnige terugblik. (fotoreportage)

De 4de editie van de Zeister Muziekparade op zaterdag middag 10 september werd een zonovergoten middag vol muziek en shows van 5 en half muziekkorpsen. Rond een uur of één kwamen 6 muziekkorpsen Zeist binnen gemarcheerd via het busstation en de Slotlaan. Even daarvoor waren ze informeel welkom geheten door Burgemeester Koos Janssen op de rotonde van de Boulevard.

Stichting Muziekstad Zeist presenteert: Muziekparade Zeist 2016 Parades over de Slotlaan en Shows op Het Rond mmv:: Showband Excelsior Renkum Showkorpsen Irene Ede Drumfanfare Jonathan Zeist Muziek- en Showband Juliana Amersfoort Showharmonie OBK Rhenen Showband Takostu Stiens
Showband Takostu Stiens wordt ontvangen door burgemeester Koos Janssen
Op de Muziekparade Zeist marcheerde Drumfanfare Jonathan Zeist ook mee.
Op de Muziekparade Zeist marcheerde Drumfanfare Jonathan Zeist ook mee.
Op de Muziekparade Zeist marcheerde Drumfanfare Jonathan Zeist ook mee.
Op de Muziekparade Zeist marcheerde Drumfanfare Jonathan Zeist ook mee.
Inspelen door de meisjes van Showband Takostu Stiens
Inspelen door de meisjes van Showband Takostu Stiens
Paraderen over de Slotlaan Showband Takostu Stiens
Paraderen over de Slotlaan Showband Takostu Stiens

Op de Slotlaan gaven alle korpsen een korte streetparade om vervolgens door te marcheren naar  het Rond. Op het Rond werden in de brandende zon een aantal muzikale shows gegeven. De presentator van deze shows is Peter van der Jagt. Peter is geen onbekende in de show- en muziekwereld. Hij heeft een muzikaal verleden bij Showkorps Irene Ede, onder andere als tamboer-maitre. Hij introduceerde alle korpsen en leidde de shows in. De  foto’s uit deze serie zijn te bekijken en te bestellen via onze OogOpZeist webshop op BoasPhoto.nl  Van de shows en van de grote finale zijn video opnames, deze kunt u in dit bericht ‘Video’s van de Muziekparade Zeist’ bekijken.

Drumfanfare Jonathan Zeist

Op de Muziekparade Zeist marcheerde Drumfanfare Jonathan Zeist ook mee.
Op de Muziekparade Zeist marcheerde Drumfanfare Jonathan Zeist ook mee.

Drumfanfare Jonathan is een Engels georiënteerd korps. Jonathan speelt voornamelijk marsmuziek maar ook bekende popsongs en tijdloze classics. Jonathan is in 1954 opgericht. In de loop der jaren heeft Jonathan vele evenementen en taptoes opgeluisterd met haar optreden. Jonathan heeft een diversiteit in instrumenten; van trompetten tot lyra’s en van dwarsfluiten tot trommels. Onze eigen Drumfanfare Jonathan nam deel aan de mars door het centrum en de streetparade.

Show- en marchingband Excelsior Renkum

De show van Excelsior gaf een show, die refereert aan operatie  Airborne

Show op Het Rond van Showband Excelsior Renkum
Show op Het Rond van Showband Excelsior Renkum
Show op Het Rond van Showband Excelsior Renkum
Show op Het Rond van Showband Excelsior Renkum
Show van de Showband Excelsior Renkum
Show van de Showband Excelsior Renkum
Show op Het Rond van Showband Excelsior Renkum
Show op Het Rond van Showband Excelsior Renkum

De vereniging heeft sinds de oprichting in 1934 diverse naams- en gedaantewisselingen ondergaan. Sinds maart 2013 draagt het korps de naam Excelsior Renkum en profileert zij zich als show- en marchingband. Op dit moment telt het korps zo’n 47 enthousiaste leden. Met groot succes was Excelsior Renkum dat jaar de opvallende nieuwkomer in taptoeland.

Showharmonie OBK Rhenen 

OBK Rhenen geeft een show vol met herkenbare TV Tunes.

OBK Rhenen – Show TV Tune
OBK Rhenen – Show TV Tune
Muziekparade Zeist 2016 OBK Rhenen geeft een show vol met herkenbare TV Tunes.
Muziekparade Zeist 2016
OBK Rhenen geeft een show vol met herkenbare TV Tunes.
Muziekparade Zeist 2016 OBK Rhenen geeft een show vol met herkenbare TV Tunes.
Muziekparade Zeist 2016
OBK Rhenen geeft een show vol met herkenbare TV Tunes.
Muziekparade Zeist 2016 OBK Rhenen geeft een show vol met herkenbare TV Tunes.
Muziekparade Zeist 2016
OBK Rhenen geeft een show vol met herkenbare TV Tunes.

Show Harmonie Oefening Baart Kunst heeft zich sinds de oprichting in 1931 ontwikkeld tot een harmonieorkest met een speciaal showkarakter, dit is voor een harmonieorkest met een traditionele klassieke bezetting vrij uniek in Nederland. Naast muziek maken staat vriendschap, ontspanning en plezier hoog in het vaandel bij OBK.

Showband Takostu Stiens 

Stichting Muziekstad Zeist presenteert: Muziekparade Zeist 2016 Parades over de Slotlaan en Shows op Het Rond mmv:: Showband Excelsior Renkum Showkorpsen Irene Ede Drumfanfare Jonathan Zeist Muziek- en Showband Juliana Amersfoort Showharmonie OBK Rhenen Showband Takostu Stiens
Showband Takostu Stiens wordt ingeleid door Peter van der Jagt
Showband Takostu Stiens
Showband Takostu Stiens
Show van de Showband Takostu Stiens
Show van de Showband Takostu Stiens
Show van de Showband Takostu Stiens
Show van de Showband Takostu Stiens

Muziekvereniging Takostu (TA-mboer KO-rps STU-dio)telt meer dan 100 leden en bestaat uit een showband, een jeugdband en een kidskorps. De vereniging is opgericht op 1 december 1995. Showband Takostu bestaat op dit moment uit 37 enthousiaste leden met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar en presenteert zich in een strak, overwegend blauw/wit uniform met zilverkleurige accenten.

Showkorpsen Irene Ede

Irene uit Ede nam het publiek mee op een muzikale Journey to the Moon. In deze show werd onder andere de maanlanding in beeld gebracht. Het publiek luisterde onder andere naar muziek uit de film Apollo 13 en Star Trek.

Show over het Apollo Ruimtevaartprogramma van Showband Excelsior Renkum
Show over het Apollo Ruimtevaartprogramma van Showband Excelsior Renkum
Show over het Apollo Ruimtevaartprogramma van Showband Excelsior Renkum
Show over het Apollo Ruimtevaartprogramma van Showband Excelsior Renkum
Show over het Apollo Ruimtevaartprogramma van Showband Excelsior Renkum
Show over het Apollo Ruimtevaartprogramma van Showband Excelsior Renkum
Show over het Apollo Ruimtevaartprogramma van Showband Excelsior Renkum
Show over het Apollo Ruimtevaartprogramma van Showband Excelsior Renkum

De vereniging Chr. Showkorpsen Irene – Ede is 67 jaar geleden opgericht. In 1949 vormde zich een groep muzikanten om gymnastiekuitvoeringen muzikaal te ondersteunen. Inmiddels hebben de korpsen een vaste plaats in de Nederlandse Showbandwereld. Sinds 2015 lopen de korpsen van Irene in geheel nieuwe uniformen. Zoals altijd zijn ook deze door eigen Irene-mensen ontworpen.

 

Chr. Muziek- en Showband Juliana Amersfoort

Showband Juliana Amersfoort sloot het middagprogramma af met hun nieuwe show. Girlpower is het thema van deze stoere dames show.

Show van Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
Show van Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
Show van Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
Show van Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
Muziekparade Zeist 2016 met Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
Muziekparade Zeist 2016 met Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
Muziekparade Zeist 2016 met Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
Muziekparade Zeist 2016 met Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
Muziekparade Zeist 2016 met Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
Muziekparade Zeist 2016 met Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
Muziekparade Zeist 2016 met Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
Muziekparade Zeist 2016 met Muziek- en Showband Juliana Amersfoort

De Chr. Muziek- eb Showband Juliana is opgericht in 1926 en viert dit jaar haar 90 jarig bestaan. De Band heeft vier maal in het hoofdprogramma van de Nationale Taptoe Breda opgetreden tussen alle Nederlandse Militaire beroepsorkesten. Tweemaal werd er een gouden medaille behaald op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

 

Dankwoord van Muziekstad Zeist voorzitter Marco van Beek
Dankwoord van Muziekstad Zeist voorzitter Marco van Beek

Om vijf voor vier ronde Voorzitter Marco van Beek van Stichting Muziekstad Zeist het programma af met een kort dankwoord. In zijn dankwoord refereerde hij aan het prachtige weer van de middag.  “Het was heerlijk om met deze weersvoorspelling aan het programma voor deze dag te werken. He was fantastisch allemaal. Mooie shows, een groep betrokken vrijwilligers, een enthousiast publiek en prachtig weer.

De foto’s uit deze serie zijn te bekijken en te bestellen via onze OogOpZeist webshop op BoasPhoto.nl

 

Stichting Muziekstad Zeist presenteert: Muziekparade Zeist 2016 Parades over de Slotlaan en Shows op Het Rond mmv:: Showband Excelsior Renkum Showkorpsen Irene Ede Drumfanfare Jonathan Zeist Muziek- en Showband Juliana Amersfoort Showharmonie OBK Rhenen Showband Takostu Stiens
Finale van de Muziekparade Zeist 2016

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More