Search
Close this search box.

DenDolderCS krijgt cheque van 8000 Euro van Rabo Stimuleringsfonds

Donderdagochtend overhandigde directeur Migchel Dirksen namens het Rabobank Stimuleringsfonds een cheque ter waarde van 8000 Euro aan de initiatiefnemers van DenDolderCS. Dat is de vereniging van een aantal ondernemers in en rondom Den Dolder die in het historische stationsgebouwtje midden op het perron een flex- en vergaderplek gaan realiseren.

“Met een aantal zelfstandig ondernemers zagen we de kans om het al langere tijd leeg staande pand een mooie functie te geven. De meesten van ons hebben thuis een prima werkplek maar misten in de buurt een zakelijke plek voor afspraken en bijvoorbeeld vergaderingen of trainingen. Daar is dit gebouw uitermate geschikt voor,” geeft mede-initiatiefnemer Arjan van Bommel aan. “Het leuke is dat ook de gemeente Zeist mee doet en straks de wijkagent en de wijkmanager gebruik gaan maken van de flexplekken. En ook Reinaerde doet mee. Dat levert een mooie mix aan betrokken ondernemers en organisaties op – we gaan dan ook zeker netwerkactiviteiten organiseren.”

De Rabobank ziet vanzelfsprekend graag initiatieven van ondernemers en ondersteunt deze financieel via het Stimuleringsfonds. “Maar het lijkt ons ook ontzettend leuk om het ook voor onze medewerkers mogelijk te maken om hier af en toe te flexwerken,” voegt Mighel Dirksen daaraan toe.

Het gebouw is ruim honderd jaar oud en bestaat uit een lage stenen muur en verder alleen uit houten kozijnen en ramen. Samen met het overstekende schuine dak geeft dit het station zijn karakteristieke uiterlijk. Het voorste deel wordt wachtkamer en krijgt een NS-kiosk. Daarachter gaat DenDolderCS de scepter zwaaien. Er komt dubbel glas en daarmee is het geluid van de voorbij komende treinen praktisch verdwenen. Lange werktafels, afgeschermde zitjes, een ‘belcel’ en aparte vergaderkamer maken de inrichting compleet. Binnenkort gaat NS aan de gang met de aanpassingen in het gebouw, begin december is de streefdatum voor de overdracht.

Een lidmaatschap kost 850 Euro per jaar en daarvoor kan in principe onbeperkt gebruik worden gemaakt van de flexplekken en de vergaderruimte. Vanzelfsprekend wordt er gezorgd voor goede koffie en wifi. “We houden de kosten zo laag mogelijk, we zijn niet op winst gericht. Hoe meer leden, hoe leuker en beter,” roept Van Bommel op. “De eerste tien leden zijn al binnen maar we kunnen er nog meer gebruiken. Netwerklid worden kan ook of gewoon donateur.”

Alles over het project en de vereniging DenDolderCS is te vinden op hun website.

Rabobank Stimuleringsfonds steunt Den Dolder CS
Rabobank Stimuleringsfonds steunt Den Dolder CS
Rabobank Stimuleringsfonds steunt Den Dolder CS
Rabobank Stimuleringsfonds steunt Den Dolder CS
Rabobank Stimuleringsfonds steunt Den Dolder CS
Rabobank Stimuleringsfonds steunt Den Dolder CS

Michel Dirksen, Rabobank, Stimuleringsfonds,  Rabobank Utrechtse Heuvelrug, Den Dolder, DenDolderCS, stationsgebouwtje,  perron, flexplek , vergaderplek

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More