Search
Close this search box.

Bistro Dante brengt vuur terug in de 2de Dorpstraat

Op een bekende restaurant plek aan de 2de Dorpstraat in Zeist opende gisteren ‘DANTE’ BISTRO WINE & MORE. Met zijn jonge team wil Casper vooral een sfeer creëren van ontspannen genieten. Gezellig binnenlopen na het werk, voor een glas wijn en om één van de planken met lekkere hapjes met elkaar te delen. Een bezoek aan Bistro Dante is uitstekend te combineren met een voorstelling in het Figi Theater.  Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Dante is een uitstekende plek om er samen even een avondje te genieten aldus Casper.

In het hart van de keuken staat Cathy uit Leersum met haar Green Egg. Op de Green Egg worden alle vleesgerechten bereid ‘De kaart biedt vooral moderne uitvoering van klassieke gerechten uit de Franse keuken. Op de website van Bistro Dante kunt u het actuele menu bekijken.

De naam Dante heeft voor Casper een dubbele betekenis. De schrijver Dante is natuurlijk bekent van  “La divina commedia” (Vertaling De goddelijke komedie). Het is een gedicht in drie delen over een reis door het hiernamaals, van de Hel (Inferno), over de Louteringsberg (Purgatorio) naar het Paradijs (Paradiso). Casper heeft zijn zoon daar deze bekende Florentijnse schrijver uit de 13de eeuw vernoemd. Wij ontdekken hierbij een trend onder restauranthouders in Zeist. Al eerder werd het Griekse Restaurant CostaRozzi aan de Steijnlaan vernoemd naar de zoon van eigenaren Vassilis Rozis en Purdy van den Berg .

Gastheer Kasper van Ingen heeft veel ervaring in de horeca bij onder  bij onder andere Tante Koosje in Loenen a/d Vecht, De Mariënhof in Amersfoort en  bij Het Wapen van Rij- senburg in Driebergen-Rijsenburg. Met veel energie en een jong team wil hij de passie en het vuur van Dante terugbrengen aan de 2de Dorpstraat. Wat voor hem voorop staat is vooral goed en betaalbaar genieten in een ontspannen gezellige omgeving.

BISTRO DANTE is geopend van woensdag tot zondag.

Restaurant Dante geopend op de 2de dorpstraat in Zeist

The Green Egg get kloppend hart van Restaurant Dante
Chef Cathy samen met haar zus runnen de keuken
Het warme interieur van Restaurant Dante

DANTE ZEIST

2e Dorpsstraat 41
3701 AA – Zeist

Reserveren?
E-mail: info@dantezeist.nl
Tel.: 06 – 239 423 91

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More