Search
Close this search box.

6 bijzondere shows in HT FIGI tijdens BankGiroloterij Theaterweekend

Van vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 januari is de Bankgiroloterij Theaterweekend in Theater Figi. Het theater van Figi doet mee tijdens de 2de editie van het theater weekend. Daarmee is Theater Figi een van de 60 Nederlandse theaters, die 6 wervelende shows mag brengen. Net als de andere 59 theaters zal een gevarieerd en sprankelend programma te zien zijn voor slechts  tien euro (€ 10!!) per voorstelling! In Zeist zijn de volgende voorstellingen te zien: Martijn Koning – Yvonne van den Eerenbeemt – Licks & Brains – Stephanie Struijk – Dichterscollectief – Hans Visser & Irena Filippova en nog veel meer moois! Tickets via Figi.nl

Na het  succes van de 1e editie, vindt op 20, 21, 22 januari 2017 de 2e editie van het BankGiro Loterij Theaterweekend plaats in meer dan 50 theaters door heel Nederland, en ook in Figi! Een weekend vol theater is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds, en mogelijk gemaakt door de cultuurloterij van Nederland, de BankGiro Loterij.

Kijk op Figi.nl voor alle informatie!

PROGRAMMA BANKGIROLOTERIJ THEATERWEEKEND:

Dichterscollectief

Vrijdag 20 januari 20.00 uur – Kleinkunst
Met Kick van der Veer, Rob Chrispijn en Johan Hoogeboom.
De afgelopen jaren is het dichterscollectief onder de bezielende leiding van Kick van der Veer met veel succes door Nederland getrokken. Leer mij de mensen kennen is een theaterprogramma waarin Kick erin slaagt de bezoekers te bevrijden van hun mogelijke poëzieangst en hun bovendien een leuke en inspirerende avond bezorgt. Er valt verrassend veel te lachen en daarin lijkt het programma op een cabaretvoorstelling. € 10 p.p.

Stephanie Struijk

Vrijdag 20 januari 20.15 uur – Singer/songwriter
De singer/songwriter en Zilveren harp winnares Stephanie Struijk, eerder bekend onder de naam ‘Stevie Ann’ heeft een nieuw album gemaakt. Ze schreef de tekst en muziek samen met Daniël Lohues tijdens een twee weken durende roadtrip door de Verenigde Staten.In deze theatershow staat de roadtrip die Stephanie maakte met Daniël Lohues centraal. Ze speelt de liedjes van het nieuwe album vergezeld door anekdotes over het onderweg zijn.
€ 10 p.p.

Yvonne van den Eerenbeemt speelt Sirene

Zaterdag 21 januari 19.00 uur – Kleinkunst
Deze finaliste van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2014 switcht moeiteloos van glasharde grappen naar gevoelige, wanhopige personages. In haar eerste avondvullende programma ‘SIRENE’ gaat Yvonne samen met u in de piepzak zitten om vervolgens als de wiedeweerga op zoek te gaan naar de nooduitgangen. Want als de sirene loeit, is er eigenlijk geen tijd meer voor getreuzel. ‘SIRENE’ gaat over de ploeterende mens en zijn verlangen naar houvast en noodremmen. € 10 p.p.

Hans Visser & Irena Filipova

Zaterdag 21 januari 20.15 uur – Reis om de wereld in 80 minuten
Reis om de wereld in 80 minuten’ is gebaseerd op Award-winnendebeelden van internationaal befaamde fotojournalisten. Vier topmuzikanten maken de foto’s nog spannender, levendiger en ontroerender door er muziek aan toe te voegen. Start en eindpunt is het eind negentiende-eeuwse Londen, toen de fotocamera zijn intrede deed. Foto’s uit die tijd worden gespiegeld aan beelden van nu, waardoor een prachtige indruk ontstaat van een veranderende wereld. € 10 p.p.

Licks & Brains

Zaterdag 21 januari 22.00 uur – Danceable NU-Jazz XXL
“Uit Nederland, iets om trots op te zijn!” (Giel Beelen)
“Nieuwe hippe bigband” (Radio6)
“Met hippe Nu-Jazz helemaal in het heden” (FRET)
Fantastische 18-koppige band onder leiding van Rolf Delfos (Jazzinvaders, Houdini’s, Artvark):eindelijk een formatie die Nu-Jazz van Nederlandse bodem naar een grote bezetting weet te vertalen.
€ 10 p.p.

Martijn Koning – Koning van de lach

Zondag 22 januari 20.15 uur – Stand-up comedy
Deze kunstenmaker, media-junk en wannabohémien. Part-time superheld en full-time dromer wordt door de Volkskrant ‘een virtuoze stand-up comedian’ genoemd ‘die taal met beweging mengt.’ Hilarisch en absurd. Rauw en brutaal. Bovenop de actualiteit en politiek volkomen incorrect. Martijn Koning doet het op zijn manier. Zeg tegen hem rechts en hij gaat links. Heeft hij net een nieuw theaterprogramma gemaakt, wil hij het liefst meteen door met iets nieuws.
€ 10 p.p.

Theater en meer!

Speciale rondleidingen achter schermen

Figi organiseert op zaterdag 21 januari van 12.00 – 17.00 uur een open huis met speciale rondleidingen achter de schermen van het theater en hotel. De mensen achter het theater en hotel nemen je mee in de catacomben, vertellen over de rijke historie en gunnen je een kijkje in de dressingbooms. Wie weet is er wel een meet en greet mogelijk met een van de artiesten, die zich zit voor te bereiden op zijn of haar show. De rondleidingen zijn gratis. Wel graag aanmelden via figi.nl

Tijdens het BankGiro Loterij Theaterweekend zijn er naast aansprekende voorstellingen, rondleidingen door het theater en meer activiteiten! Kijk op Figi.nl voor alle informatie!

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More