Search
Close this search box.

Elfi Ramar-Mischitz exposeert in gemeentehuis Zeist

Tot eind januari exposeert de Zeistse Elfi Ramar-Mischitz in de hal van het gemeentehuis. Landschappen, de zee, een straat in de nacht en bijzondere persoonlijke momenten. `Er zijn situaties in het leven die je niet vergeet, die iets speciaals hebben. Dat zijn mijn favoriete onderwerpen` aldus Elfi. De expositie is gratis te bezoeken.

Elfi Ramar-Mischitz groeit op in Wenen, Oostenrijk. Op school blijkt zij een bijzonder tekentalent, maar het komt er niet van om naar de kunstacademie te gaan. Pas veel later, als  ze al lang en breed in Zeist woont, als haar man is overleden en ze met pensioen gaat, pakt ze haar penseel op. En hoe. `Sinds 2007 heb ik mij volledig op de schilderkunst gestort` vertelt Elfi.

Alles is inspiratie

Wat meteen opvalt aan het werk van de kunstenaar is dat de onderwerpen internationaal zijn. Italië, Wenen, Syrië en bijvoorbeeld een café in Nederland. Ze haalt haar inspiratie uit alles wat indruk op haar maakt. `Dat kunnen leuke situaties zijn, zoals drie jonge vrouwen in een café. Maar ook verschrikkingen, zoals het puin dat mensen veroorzaken in Syrië.´ vertelt Elfi. `Het schilderij van de Russen in een ijssalon is een jeugdherinnering uit het in 1945 door Russen bezette gedeelte van Wenen.´

Vele kennen Elfi van haar portret werk op kunstmarkten zoals de Walkartmarkt. Waar zij live portretten schildert. Normaal gesproken werkt Elfi vanuit haar atelier in Studio 62 Zeist aan de Johan van Oldenbarneveltlaan 62.

Elfi in haar atelier op de Johan van Oldenbarneveltlaan 62
Elfi in haar atelier op de Johan van Oldenbarneveltlaan 62

Exposeren in het gemeentehuis

Het werk van Elfi Ramar-Mischitz is tot eind januari te bewonderen. In de hal van het gemeentehuis worden vaker exposities van lokale kunstenaars georganiseerd. Daarnaast zijn er ook regelmatig exposities te bekijken van bijvoorbeeld het Geheugen van Zeist. Iedere expositie is gratis te bezoeken.

bron: Persbericht gemeente Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More