Search
Close this search box.

17de TOP onthult bij Beauforthuis

Woensdagmiddag werd bij het Beauforthuis in Austerlitz Het Toeristisch Overstap Punt( TOP) Beauforthuis onthuld door Gerard van Santen, directeur O-gen, wethouder Marcel Fluitman en natuurlijk Lidwien Vork van het Beauforthuis.

TOP staat voor Toeristisch Overstappunt. Dit is een startpunt waar u de auto kunt achterlaten om vandaar heerlijk te fietsen of te wandelen in een landelijke omgeving. Vanaf elke TOP kunt u bewegwijzerde wandelroutes en fietsroutes volgen, die u laten kennismaken met de mooiste plekjes. Natuurlijk is een bezoekje aan het Beauforthuis in Austerlitz aan te raden. Het is niet noodzakelijk om u luie stoel uit te komen om de informatie op de zuil van dit Toeristisch Overstappunt staat te lezen. Op de site van Aantrekkelijk Utrecht.

TOP wordt uitgepakt door Marcel, Gerard en Lidwien
Daar zitten wij, het 17de TOP punt

Dit toeristisch overstappunt is de 17de TOP op de Utrechtse Heuvelrug. Dit startpunt is de tweede in Zeist. Het eerste TOP staat bij Slot Zeist. In totaal zijn er 27 Toeristisch Overstappunt gepland.  De Toeristisch Overstappunten worden gerealiseerd door de Gebiedscoöperatie O-gen De missie van O-gen is  “Het verbinden van maatschappelijke organisaties, overheden, terreineigenaren, ondernemers, bedrijven en particulieren in de Gelderse Vallei, Heuvelrug en Kromme Rijnstreek.” Op de Utrechtse Heuvelrug wordt gewerkt aan projecten met betrekking tot natuur, beleving, cultuur en recreatie.

Veel van de bezoekers aan de TOP Beauforthuis zullen de zeer drukke N224 moeten oversteken om kennis te nemen van de informatie. Op de N224 langs het Beauforthuis wordt vaak hard gereden. De parkeerruimte waar men hun auto kan achterlaten ligt aan de overkant van de weg. De plaatsing van het TOP Beauforthuis is mogelijk het juiste moment om een oversteekplaats aan te leggen en deze te voorzien van verkeerslichten. Het Beauforthuis is vaak in de avonduren in gebruik.

Muziekaal inburgeren

Het Beauforthuis vierde de onthulling met een  Toeristische Inburgeringscursus voor buurtbewoners, vrienden en nieuwkomers uit het AZC. Voorganger bij de Inburgeringscursus is schrijver Ruben van Gogh. In een gedicht van 5 onderdelen sprak hij de verschillende groepen nieuwkomers toe.  Het is niet de eerste keer dat mensen uit andere landen op de Heuvelrug neerstreken. Wat dacht je van de Hernhutters, of van Napoleon met zijn troepen. De Duitse keizer vluchtte naar Nederland en sleet zijn dagen op Huize Doorn.

Hierna was het tijd om te zingen met Bert van den Brink en Jochem Braat: Kom van dat dak af, Mien waar is mijn feestneus, de kat van ome Willem, Aan de Amsterdamse grachten, Sesamstraat…. De middag werd afgesloten met  moderne Hollandse Stamppot en erwtensoep.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More