Voor het laatst kaas van Dick Scheer op Markt in Zeist

38 jaar kaas en zuivel op de markt: Dick Scheer vindt het mooie geweest. Hij stopt na 38 jaar met zijn marktkraam voor kaas en zuivel op onze markt in Zeist. Na tienduizenden kilo’s kaas en een eindeloze reeks goede gesprekken met klanten zet hij er een punt achter. Zaterdag 28 januari neemt hij afscheid van de markt in Zeist

Dick is 62 en zijn vrouw Lies werd onlangs 65. Samen vonden ze dit een goed moment om te stoppen. Voor het eerst in al die jaren niet voor dag en dauw naar de markt. En eindelijk tijd voor hobby’s. Want in z’n vrije tijd is Dick een bevlogen meteoroloog. Dick’s weerbericht blijft  Naast kaasman is hij dus een weerman, die nog op de radio te horen is ook.

Zijn kinderen vonden het geen probleem om zo nu en dan te helpen in de zaak. Ze hebben echter allemaal hun eigen werk. Na 3 generaties komt er een einde aan een familietraditie in Zeist.

Kaashandelaar Dick Scheer met dochter, die een handje helpt op de Zeister Markt

Op 15 januari 1955 is Dick Scheer geboren in het ouderlijk huis aan de 2de Dorpsstraat. Vanuit dat huis runde zijn vader al een kaaswinkel. Zijn opa ventte in de oorlogsjaren zuivel uit op de straten van Zeist. En in 1976 werd Dick zelf vaste koopman op de markt. Al eerder stopte zij op de markt  in Woudenberg en daarna in Maar. Als laatste stoppen zij nu in Zeist.

Op Zaterdag 28 januari kunt u voor het laatst bij Dick en zijn vrouw terecht.

 

Voor Jou Uitgezocht