Search
Close this search box.

Beroepenmarkt Rotary druk bezocht door Havo en VWO leerlingen

Dinsdagavond 7 februari 2017 vond voor de zeventiende keer de beroepenmarkt plaats. Deze beroepenmarkt heeft de van HAVO-4 en VWO-5 als doelgroep. Het doel van de beroepenmarkt is leerlingen te laten nadenken over hun toekomst, door ze te laten kennismaken met verschillende beroepen. Deze beroepenmarkt wordt georganiseerd door Rotary Club Zeist, Rotary Club Op Seyst, Rotary Club Bunnik en Soroptimistclub Zeist e.o.

Ongeveer 65 leden van de verschillende serviceclubs waren aanwezig om iets over hun beroep te vertellen. Onder andere journalist en dagvoorzitter Job Boot vertelde geïnteresseerde leerlingen over het vak journalistiek.Naast de  beroepen van de rotaryclubs waren ook een aantal organisaties aanwezig om informatie te geven. De gemeente Zeist was uitgerukt met een deel van de communicatie afdeling. De medewerkers van de VRU, ook wel brandweer genoemd, vertelden dat werken voor deze organisatie meer is dan alleen brandjes blussen.

17de Beroepenmarkt in het OLZ georganiseerd door de Rotary
17de Beroepenmarkt in het OLZ georganiseerd door de Rotary
17de Beroepenmarkt in het OLZ georganiseerd door de Rotary
17de Beroepenmarkt in het OLZ georganiseerd door de Rotary

De decanen van de vijf middelbare scholen te Zeist ondersteunen de organisatie met de inbreng van hun specifieke kennis aangaande loopbaanoriëntatie en – begeleiding. Loopbaanoriëntatie is in de tweede fase van het voorgezet onderwijs voor havo en vwo een verplicht onderdeel van het examenprogramma.  De deelnemende scholen zijn  Christelijk Lyceum Zeist, Openbaar Lyceum Zeist, KSG De Breul, Montessori Lyceum Herman Jordan, Stichtse Vrije School.

17de Beroepenmarkt in het OLZ georganiseerd door de Rotary
17de Beroepenmarkt in het OLZ georganiseerd door de Rotary
17de Beroepenmarkt in het OLZ georganiseerd door de Rotary
17de Beroepenmarkt in het OLZ georganiseerd door de Rotary
17de Beroepenmarkt in het OLZ georganiseerd door de Rotary

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More