Search
Close this search box.

Roy Luca zette laatste streek op #komondermijnvleugel.

Donderdag 9 februari zette Wethouder Roy Luca de laatste streek op de #komondermijnvleugel. Daarmee rondde hij vroeg in de middag de eerste fase van dit project af, door het laatste strookje wit te voorzien van eigenwijze gele belijning. Geheel passend bij het idee dat kunstenaars Koen en Dees Wilgehof-Sodaar met de vleugel voor ogen hadden.

Het ontwerp voor de klep van de vleugel is niet zomaar gekozen. De felgekleurde lijnen zijn in herkenbare vlakken verdeeld. Zo symboliseren ze de verschillende groeperingen die Zeist telt. Unieke, kleurrijke lijnen met elk voor zich een bijzondere kwaliteit die samen een bont geheel vormen. Hoe verschillend de samenstellingen ook zijn, ze horen bij elkaar. Op de zijkant van de vleugel vloeit alles samen tot een hecht geheel. Toch blijven alle tinten zichtbaar. Dat laat zien dat iedereen kan verbinden, zonder zichzelf te verliezen.

Het project startte in juni 2016 met een eerste streek die, onder belangstelling van een groot publiek, gezet werd door wethouder Fluitman. Vanaf die dag is de vleugel op reis door Zeist om te laten zien dat kunst verbindt. Dat hij dat doet staat inmiddels vast. Overal is de vleugel enthousiast ontvangen. Er is op gespeeld door jong en oud, er ontstonden gesprekken en na vertrek werd hij door velen gemist.

Verbinden is een werkwoord hoor je Koen en Dees vaak zeggen. Zonder actie gebeurt er weinig. Kunst is actie, laat de #komondermijnvleugel zien. Voorlopig heeft de vleugel zijn thuisbasis in de ontmoetingsruimte van het Binnenbos. Het wijkcentrum voor zorg en welzijn in de wijk Kerckebosch. Iedereen is welkom! Later dit voorjaar wordt de vleugel in de lak gezet. Zolang hij maar wordt gebruikt bij een evenement dat verbindt, is hij voor elke organisatie in Zeist beschikbaar.

Meer weten? Ga naar www.adopteereentoets.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More