Search
Close this search box.

Netwerken op verjaardagsfeestje Zeister Mannenkoor

Voor hun 125e verjaardag wilde het Zeister Mannenkoor graag iets bijzonders en maatschappelijks doen. In overleg met Samen voor Zeist resulteerde dat in een serie concerten bij Abrona op Sterrenberg. Allereerst een aantal voor de cliënten en dat waren pure feestjes. Al snel was er sprake van een gemengd koor met enthousiaste deelname van het publiek.

Een speciaal optreden was er woensdag voor de leden van Samen voor Zeist. De maatschappelijke organisaties en ondernemers kregen voorafgaand aan het concert eerst een lezing van professor Scherder over de invloed van muziek op onze hersenen.

Professor Scherder is bekend van zijn korte colleges bij De Wereld Draait Door en de Universiteit van Nederland. Daar deelt hij vol humor en enthousiasme zijn kennis en verwondering over onze hersenen. In Het Lichtpunt bij Abrona vertelde hij over de witte en grijze materie en het belang van de netwerken, de verbindingen in onze hersenen. Muziek helpt bij het leggen, versterken en onderhouden van die verbindingen. En bij het gezond houden van onze frontale cortex die ons behoudt voor veroudering van de hersenen en daarmee dementie.

Zeister Mannenkoor geeft concert bij Abrona Sterrenberg voor Samen voor Zeist

Muziek houdt je jong
Luisteren naar muziek helpt. Klassiek, country of house maakt op zich niet uit, als je het maar leuk vindt. Muziek maken is nog beter. En dat klonk als muziek in de oren van de leden van het Zeister Mannenkoor. Bewegen op muziek voegt extra dimensies toe en daar was de dirigent weer blij mee.

Voor bepaalde vormen van verstandelijke beperking voegt muziek veel toe aan de kwaliteit van leven. het geeft rust en reacties zijn minder primair. En dat kunnen de cliënten van Abrona niet alleen beamen maar ze lieten het ook zien door hun enorme enthousiasme bij het optreden van de Zeister mannen.

Ook de genodigden van Samen voor Zeist kregen hun concert. Van Vivaldi tot Beatles, van Abba tot de Beach Boys. En de prachtig gezongen advertentie voor het koor zelf natuurlijk. Want wie nu nog niet overtuigd van nut, noodzaak en plezier van samen zingen… Meezingen en meteen aanmelden als lid kan op donderdagavond in het theater aan de Torenlaan.

Zeister Mannenkoor geeft concert bij Abrona Sterrenberg voor Samen voor Zeist

Netwerken op drie niveaus
De leden van Samen voor Zeist wisten natuurlijk al hoe belangrijk netwerken zijn: zij vormen samen de verbindingen tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven. Netwerken als activiteit kennen zij natuurlijk ook: de onderlingen contacten leggen en verstevigen bij een hapje en een drankje.
Als zij dat voortaan zingend doen dan versterken zij meteen de netwerken in hun hoofd. Ook heel nuttig.

Zeister Mannenkoor geeft concert bij Abrona Sterrenberg voor Samen voor Zeist
Zeister Mannenkoor geeft concert bij Abrona Sterrenberg voor Samen voor Zeist
Zeister Mannenkoor geeft concert bij Abrona Sterrenberg voor Samen voor Zeist
Zeister Mannenkoor geeft concert bij Abrona Sterrenberg voor Samen voor Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More