Tom van Kortom moet op zoek naar een nieuwe plek in Zeist

Vanaf 15 april tot en met zaterdag 22 mei aanstaande is in Galerie Kortom aan de Voorheuvel in Zeist een nieuwe expositie te zien, getiteld ‘Light my Fire’. Daarna verlaat de galerie Kortom het voormalige  Aldi-pand, om plaats te maken voor een nieuwe huurder. Wie heeft er een tip voor een nieuwe plek in het centrum van Zeist?

Light my Fire

De titel van de expositie ‘Light my Fire’ is ingegeven door de kleurrijke, vurige schilderijen van Hans Pruijn, Cees van Es en Marcel Kokkeel. Daarnaast wordt de ruimte ingenomen door ready-made objecten van Desiré Haverkamp, ruig werk in hout van Emile van der Kruk en ook zijn sublieme bronzen beelden. Al vaker in Galerie Kortom te zien geweest zijn de pure schoonheid van de marmeren beelden van Joost Nijhof en de magische schilderijen van Francisca Kalmijn. Daarnaast is fascinerend werk te zien van schilder Hans Leijerzapf en mixed media schilderijen van Marie-Louise Oudkerk.

Expositie in galerie Kortom “Light my Fire”

Expositie in galerie Kortom “Light my Fire”

Expositie in galerie Kortom “Light my Fire”

Op zoek naar nieuwe ruimte

Afgelopen voorjaar werd de galerie al een keer geconfronteerd met een eventueel vertrek uit het pand aan de Voorheuvel, dat eigendom is van Aldi Vastgoed. Dit ging op het laatste moment niet door. Nu definitief een nieuwe huurder gevonden is, is de Stichting Galerie Kortom naarstig op zoek naar een nieuwe ruimte.

Galeriehouder Tom Gijsen is optimistisch dat de deuren na de zomer heropend kunnen worden, natuurlijk het liefst op een inspirerende plek in of nabij het centrum van Zeist. ‘Het zal ongetwijfeld leiden tot iets moois’, zegt Gijsen.

‘Tot en met 22 mei gaan we nog genieten van de geweldige kunstwerken die we momenteel in de expositie mogen tonen.’ Tom Gijsen belooft ons nog 2 mooie evenementen te organiseren in het atelier. Voordat het atelier op de Voorheuvel definitief zijn deuren sluit.

Tom Gijsen van galerie Kortom moet met zijn vriendinnen opzoek naar een nieuwe plek in Zeist

Expositie in galerie Kortom “Light my Fire”

Expositie in galerie Kortom “Light my Fire”

Voor Jou Uitgezocht