Search
Close this search box.

Tom van Kortom moet op zoek naar een nieuwe plek in Zeist

Vanaf 15 april tot en met zaterdag 22 mei aanstaande is in Galerie Kortom aan de Voorheuvel in Zeist een nieuwe expositie te zien, getiteld ‘Light my Fire’. Daarna verlaat de galerie Kortom het voormalige  Aldi-pand, om plaats te maken voor een nieuwe huurder. Wie heeft er een tip voor een nieuwe plek in het centrum van Zeist?

Light my Fire

De titel van de expositie ‘Light my Fire’ is ingegeven door de kleurrijke, vurige schilderijen van Hans Pruijn, Cees van Es en Marcel Kokkeel. Daarnaast wordt de ruimte ingenomen door ready-made objecten van Desiré Haverkamp, ruig werk in hout van Emile van der Kruk en ook zijn sublieme bronzen beelden. Al vaker in Galerie Kortom te zien geweest zijn de pure schoonheid van de marmeren beelden van Joost Nijhof en de magische schilderijen van Francisca Kalmijn. Daarnaast is fascinerend werk te zien van schilder Hans Leijerzapf en mixed media schilderijen van Marie-Louise Oudkerk.

Expositie in galerie Kortom “Light my Fire”
Expositie in galerie Kortom “Light my Fire”
Expositie in galerie Kortom “Light my Fire”

Op zoek naar nieuwe ruimte

Afgelopen voorjaar werd de galerie al een keer geconfronteerd met een eventueel vertrek uit het pand aan de Voorheuvel, dat eigendom is van Aldi Vastgoed. Dit ging op het laatste moment niet door. Nu definitief een nieuwe huurder gevonden is, is de Stichting Galerie Kortom naarstig op zoek naar een nieuwe ruimte.

Galeriehouder Tom Gijsen is optimistisch dat de deuren na de zomer heropend kunnen worden, natuurlijk het liefst op een inspirerende plek in of nabij het centrum van Zeist. ‘Het zal ongetwijfeld leiden tot iets moois’, zegt Gijsen.

‘Tot en met 22 mei gaan we nog genieten van de geweldige kunstwerken die we momenteel in de expositie mogen tonen.’ Tom Gijsen belooft ons nog 2 mooie evenementen te organiseren in het atelier. Voordat het atelier op de Voorheuvel definitief zijn deuren sluit.

Tom Gijsen van galerie Kortom moet met zijn vriendinnen opzoek naar een nieuwe plek in Zeist
Expositie in galerie Kortom “Light my Fire”
Expositie in galerie Kortom “Light my Fire”

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More