Search
Close this search box.

De Beeldenroute ‘Van Slot tot Centrum’ is vernieuwd

De Beeldenroute ‘Van Slot tot Centrum’ is vernieuwd. Een mooie gelegenheid om op zondagmiddag een wandeling te maken met iedereen, die heeft geholpen de nieuwe beeldenroute te realiseren. Wethouder Fluitman liep de route samen met een aantal van de kunstenaars. Verschillende kunstenaars gaven een korte toelichting bij hun werk. Stadsdichter Henjo Hekman schreef speciaal voor deze gelegenheid een gedicht.

Tijdens de wandeling bleek dat enkele beelden nog niet geplaatst zijn. Dit zal in de komende weken gebeuren.  De komende weken zal de zichtlijn van Slot tot centrum geheel worden gevuld met kunstwerken.

Wandeling langs de vernieuwde beeldenroute van Slot tot Centurm in Zeist.
Wandeling langs de vernieuwde beeldenroute van Slot tot Centurm in Zeist.
Wandeling langs de vernieuwde beeldenroute van Slot tot Centurm in Zeist.

Opening voor het publiek: zaterdag 17 juni

Op zaterdag 17 juni opent de vernieuwde beeldenroute officieel voor het publiek. Dat weekend vindt het festival Sounds of the City plaats en worden er gratis rondleidingen gegeven. Tegen die tijd is er ook een gratis kijkwijzer beschikbaar, die onder andere te vinden is in de publiekshal van het gemeentehuis, bij Figi en in de culturele vleugel van Slot Zeist.

Zelfs de beelden in de slottuin hadden het warm
Wandeling langs de vernieuwde beeldenroute van Slot tot Centurm in Zeist.
Wandeling langs de vernieuwde beeldenroute van Slot tot Centurm in Zeist.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More