Search
Close this search box.

Kunstenhuis jongerenatelier maken muurschilderingen in politiebureau

Jongeren van het jongerenatelier hebben dit weekend het politiebureau in Zeist beklad met verf. Geen illegaal gezette graffiti. Het was ook geen taakstraf maar een project van het Kunstenhuis in opdracht van de politie.  Kunstenhuis docent Maaike Kramer maakte met haar jongerengroep een drietal muurschilderingen in de gymzaal van het politiebureau.

Het is voor het derde jaar op rij dat Maaike haar lesreeks bij het Kunstenhuis afsluit met het maken van muurschilderingen. De afgelopen 2 jaar werden muren van het Kunstenhuis zelf beschildert. 

Wijkagent

Wijkagent Arno Goedknegt was zo onder de indruk van het werk van de jongeren dat hij Maaike Kramer vroeg om de fitnessruimte in het politiebureau op te vrolijken met een drietal muurschilderingen.

In overleg met de wijkagent werden een drietal dieren gekozen als onderwerp voor de muurschilderingen. Vanaf nu sporten de agenten onder het toeziend oog van een adelaar (snelheid), een gorilla (kracht) en een walvis (wijsheid). Deze dieren beelden volgens de jongeren de kernwaarden van de politie uit wijsheid, kracht en snelheid.

Zelf oud leerlingen van Maaike werkte dit weekend mee om het project op tijd af te krijgen en de verfspatten van de vloer te halen. Vanaf morgen moeten de agenten weer aan de bak in hun opgefleurde fitnessruimte.

De eerste gegadigden voor het eindejaar project van 2018 hebben zich inmiddels gemeld bij docent Maaike.

Ook oud leerling Marc kwam graag helpen bij het maken van de Amerikaanse a
Ook oud leerling Marc kwam graag helpen bij het maken van de Amerikaanse adelaar
Leerlingen van het Kunstenhuis Zeist aan het werk in een gymzaal in het politiebureau Zeist
Leerlingen van het Kunstenhuis Zeist aan het werk in een gymzaal in het politiebureau Zeist
Leerlingen van het Kunstenhuis Zeist aan het werk in een gymzaal in het politiebureau Zeist
Leerlingen van het Kunstenhuis Zeist aan het werk in een gymzaal in het politiebureau Zeist
Leerlingen van het Kunstenhuis Zeist aan het werk in een gymzaal in het politiebureau Zeist. Als je handen niet vies zijn heb je niet gewerkt aldus Marc Boas
Als je handen niet vies zijn, heb je niet gewerkt aldus Marc Boas

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More