Search
Close this search box.

Tamil Tempelfeest maakt rondgang om L-Flat

Ongeveer 400 Tamils uit Nederland, België en Duitsland waren afgelopen zondag in Zeist om het jaarlijkse Tempelfeest van de tempel godin Thurka te vieren. Een keer per jaar komt de godin haar tempel uit om de mensen te bezoeken, die haar normaal gesproken niet in de tempel kunnen komen, en om van hen offers in ontvangst te nemen. Het feest wordt gevierd met een rondgang om de tempel langs de L-Flat aan de Laan van Vollehove.

Tijdens haar rondgang houdt de godin met haar gevolg bij vrijwel ieder portiek stil om de offer gaves in ontvangst te nemen met haar gevolg. Bij haar rondgang wordt zij voortgetrokken door Tamils, die een bijzonder jaar achter de rug hebben.
Het feest wordt georganiseerd door de Tamil Culturele organisatie Midden Nederland.

Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove
Tamil tempelfeest maakt rondgang in de wijk Vollenhove

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More