De schapen worden opgehaald voor het Offerfeest (Eid al-Adha)

Het is Offerfeest (Eid al-Adha). Op de de Johan van Oldenbarneveltlaan bij de Islamitische Slagerij is het op vrijdagmiddag en drukte van jewelste. Vele moslims uit Zeist halen het door hun bestelde schaap op om het offerfeest mee te vieren.

Het feest van ‘Ibrahiem’,

Het Offerfeest of het feest van ‘Ibrahiem’(de aartsvader Abraham is het belangrijkste feest van de islam. Met het vieren van dit feest herinnert men zich dat Ibrahiem (Abraham) gevraagd werd om zijn zoon Ismaël te offeren aan Allah/God. In de Koran en in de bijbel staat het verhaal dat Allah/God vroeg aan Ibrahiem (Abraham) om zijn zoon Ismaël te offeren om te laten zien dat hij trouw en gelovig was. Toen Ibrahiem zijn zoon met een mes wilde doodsteken, kwam er een engel die zei dat een schaap de plaats van Ismaël mocht innemen.

Het is het feest van het offer van Abraham. Iedere moslim die er geld voor heeft slacht op de eerste dag van het Offerfeest een schaap – en dat is niet goedkoop

Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de twaalfde maand van de islamitische kalender. Tevens het op deze dag einde van de Hadj (Bedevaart naar Mekka)

Mustafa uit Zeist haalt het schaap op waarmee zijn familie dit jaar het offerfeest gaat vieren

De schapen worden opgehaald voor het Offerfeest (Eid al-Adha)

Op naar de keuken.

offerfeest

De schapen worden opgehaald voor het Offerfeest (Eid al-Adha)

Voor Jou Uitgezocht