Search
Close this search box.

Het ‘Slot Bier Op Seyst’ gepresenteerd op Slot Zeist

Op het Slot Zeist werd vrijdagmiddag 13 oktober het ‘Slot Bier Op Seyst’ officieel gepresenteerd voor de Rotaryclub ‘Op Seyst’. Wethouder Marcel Fluitman nam de eerste fles officieel in ontvangst. Als ervaren bezoeker van de Zeister horeca wees hij de aanwezigen erop, dat een ‘slot biertje’ niet het laatste drankje van de avond hoeft te zijn. Dit biertje past volgens de geboren en getogen Zeistenaar in een mooie traditie van zeister brouwers. Hij raadde iedereen aan om gerust meerdere glazen te nuttigen van dit gerstenat met een maatschappelijk belang.

Zeister Slotbier gepresenteerd op Slot Zeist door Rotaryclub Op Seyst
Zeister Slotbier gepresenteerd op Slot Zeist door Rotaryclub Op Seyst

Met de opbrengsten van “Het beste bier voor Zeist” beoogt deze serviceclub meerdere goede doelen in de regio te steunen . Met ‘Slot Bier Op Seyst’ herleeft een traditie uit 1863 van een eigen lokaal bier in Zeist en omgeving.

Het ‘Slot Bier Op Seyst’ wordt op dit moment nog buiten de grenzen van Zeist gebrouwen. De Rotaryclub onderzoekt of het bier ook binnen de grenzen van Zeist gebrouwen kan worden. Op termijn wil de Rotaryclub op Seyst  het assortiment bieren uitbreiden.

‘Slot Bier Op Seyst’ is een ambachtelijk gebrouwen speciaal bier. Het Rond Blond is een bier van hoge gisting met een volle ronde smaak. Een heerlijk bier dat verfrist in zomerse tijden en versterkt in winterse perioden .

‘Slot Bier Op Seyst’ is sinds mei 2017 verkrijgbaar bij restaurants en cafés in Zeist en omgeving en is na bestelling op www.slotbier.com af te halen bij Sauter Wijnen|Het Sticht|Zeist.

Het nieuwe bier is enthousiast ontvangen door Lokaal Victoria, Restaurant de Reünie, De Schavuit, Restaurant Ichi, Restaurant Beyerick, Het Wapen van Rijsenburg, Restaurant Podium onder de Dom, Hotel Theater Figi, Golfbaan Kromme Rijn, De Heren van Zeist, Hotel Restaurant Oud London, Restaurant Hermitage, Brasserie Slot Zeist en Sauter Wijnen|Het Sticht|Zeist.

Zeister Slotbier gepresenteerd op Slot Zeist door Rotaryclub Op Seyst
Zeister Slotbier gepresenteerd op Slot Zeist door Rotaryclub Op Seyst
Zeister Slotbier gepresenteerd op Slot Zeist door Rotaryclub Op Seyst
Zeister Slotbier gepresenteerd op Slot Zeist door Rotaryclub Op Seyst

De vorstelijke uitstraling van Slot Zeist staat symbool voor de uitmuntende kwaliteit van het bier. Het eerste Rond Blond is daarom gehuld in koninklijk blauw met zilveren opdruk en afgevuld in een eigenwijze ‘long neck’ fles van 33cc en 75cc, in één oogopslag herkenbaar aan de witte kroonkurk. Voor meer informatie kunt U terecht op de website www.slotbier.com.

Slot Bier Op Seyst

‘Slot Bier Op Seyst’ is een project van Rotaryclub op Seyst opbrengst voor goede doelen in Zeist en omgeving.
Julianaplein 3, 3708 BH, Zeist
info@slotbier.com
www.slotbier.com

Zeister Slotbier gepresenteerd op Slot Zeist door Rotaryclub Op Seyst

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More