GRAND CAFE FIGI IS GEOPEND

Na een intensieve voorbereiding en 7 weken keihard werken is de dag daar; vandaag is het nieuwe Grand Café Figi spectaculair geopend. Diederik Ruijs, facilitair manager, heeft abseilend van het gebouw symbolisch de sleutel overhandigt aan directeur Victoria Ruijs, wethouder cultuur Marcel Fluitman en wethouder economie Sander Jansen.

Opening van het Grand Cafe van Figi

Opening van het Grand Cafe van Figi

Opening van het Grand Cafe van Figi

Het is linnen is nu echt van tafel. Figi heeft aan Het Rond in Zeist een bruisend Grand Café toegevoegd met deze verbouwing. Er is nu alle ruimte om een krantje te lezen, een taartje te eten, een zakelijk gesprek te houden, een hapje te eten of na de voorstelling een speciaalbiertje te drinken aan de bar. Ruijs: ‘Het nieuwe Grand Café Figi is de meest theatrale huiskamer van Zeist’. De nieuwe chef Richard Kloek staat ook klaar om te schitteren met zijn nieuwe kaart en zijn nieuwe concept waarbij werken met verse producten en beleving centraal staat.  Kloek: ‘Terug naar de basis met alles zelf bereiden, van vlees tot sauzen, smaak staat voorop.’

Opening van het Grand Cafe van Figi

Interieurarchitect
Samen met de Rotterdamse interieurarchitect Gerben van der Molen van Stars Design is het interieurconcept ontwikkeld waarin de historie, het groen en het theater samenkomen. De vertrouwde en tijdloze Parijse Ravagestijlelementen van Figi zijn ook vernieuwd teruggekomen.

Opening van het Grand Cafe van Figi

Lokaal samenwerken
Het bekende Zeister hotel en theater werkt zoveel mogelijk met lokale producten en diensten, vele Zeister bedrijven werken mee aan Figi’s vernieuwing. Ruijs: ‘We hebben onze eigen aannemers gevraagd dit mooie project op te pakken. Samen met aannemer Visser Bouw Advies Beheer BV, Van Kalkhoven Elektrotechniek BV, loodgietersbedrijf Wisman en schildersbedrijf Ravoo hebben we gebouwd aan Figi 2.0’.

Opening van het Grand Cafe van Figi

100 jaar familiebedrijf Figi
Afgelopen woensdag was het precies een eeuw geleden dat de N.V. Figi werd opgericht door de Ruijzen. Figi is nu honderd jaar een familiebedrijf. Bijzonder om stil te staan bij dit moment in de week dat het nieuwe Grand Café  haar deuren opent. Met de derde generatie aan het roer is Figi druk bezig met het inzetten van de vernieuwing, maar daarbij wordt de rijke historie zeker niet vergeten. Het verleden geeft inspiratie voor de toekomst!

Bron: Persbericht Figi

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.