GRAND CAFE FIGI IS GEOPEND

Na een intensieve voorbereiding en 7 weken keihard werken is de dag daar; vandaag is het nieuwe Grand Café Figi spectaculair geopend. Diederik Ruijs, facilitair manager, heeft abseilend van het gebouw symbolisch de sleutel overhandigt aan directeur Victoria Ruijs, wethouder cultuur Marcel Fluitman en wethouder economie Sander Jansen.

Opening van het Grand Cafe van Figi

Opening van het Grand Cafe van Figi

Opening van het Grand Cafe van Figi

Het is linnen is nu echt van tafel. Figi heeft aan Het Rond in Zeist een bruisend Grand Café toegevoegd met deze verbouwing. Er is nu alle ruimte om een krantje te lezen, een taartje te eten, een zakelijk gesprek te houden, een hapje te eten of na de voorstelling een speciaalbiertje te drinken aan de bar. Ruijs: ‘Het nieuwe Grand Café Figi is de meest theatrale huiskamer van Zeist’. De nieuwe chef Richard Kloek staat ook klaar om te schitteren met zijn nieuwe kaart en zijn nieuwe concept waarbij werken met verse producten en beleving centraal staat.  Kloek: ‘Terug naar de basis met alles zelf bereiden, van vlees tot sauzen, smaak staat voorop.’

Opening van het Grand Cafe van Figi

Interieurarchitect
Samen met de Rotterdamse interieurarchitect Gerben van der Molen van Stars Design is het interieurconcept ontwikkeld waarin de historie, het groen en het theater samenkomen. De vertrouwde en tijdloze Parijse Ravagestijlelementen van Figi zijn ook vernieuwd teruggekomen.

Opening van het Grand Cafe van Figi

Lokaal samenwerken
Het bekende Zeister hotel en theater werkt zoveel mogelijk met lokale producten en diensten, vele Zeister bedrijven werken mee aan Figi’s vernieuwing. Ruijs: ‘We hebben onze eigen aannemers gevraagd dit mooie project op te pakken. Samen met aannemer Visser Bouw Advies Beheer BV, Van Kalkhoven Elektrotechniek BV, loodgietersbedrijf Wisman en schildersbedrijf Ravoo hebben we gebouwd aan Figi 2.0’.

Opening van het Grand Cafe van Figi

100 jaar familiebedrijf Figi
Afgelopen woensdag was het precies een eeuw geleden dat de N.V. Figi werd opgericht door de Ruijzen. Figi is nu honderd jaar een familiebedrijf. Bijzonder om stil te staan bij dit moment in de week dat het nieuwe Grand Café  haar deuren opent. Met de derde generatie aan het roer is Figi druk bezig met het inzetten van de vernieuwing, maar daarbij wordt de rijke historie zeker niet vergeten. Het verleden geeft inspiratie voor de toekomst!

Bron: Persbericht Figi

Voor Jou Uitgezocht