Jazz on the Sofa: Jazz en wereldmuziek genieten op de bank van de buren.

Afgelopen zondag 5 november hebben bijna 100 betalende bezoekers kunnen genieten van jazz en wereldmuziek in de Zeister woonkamers. Jazz on the Sofa werd  dit jaar voor het 2de jaar georganiseerd door  Marco van Schoonhoven (Dag van de Muziek) en jazzmusicus Mark Alban Lotz (Lotz Of Music). De laatste kwam in 2016 met dit mooie muziek initiatief. Dit jaar heeft hij hulp gekregen van Zeister cultureel organisator Marco Schoonhoven.

Bas de Jong van de Witteos legt een verband tussen Jazz en goede wijn. Jazz on the Sofa 2017

Wereld Jazz op de bank van de buren in Zeist tijdens Jazz on the Sofa

Wereld Jazz op de bank van de buren in Zeist tijdens Jazz on the Sofa

Het is niet vaak dat je topmusici waaronder de Zeistenaren Mark Alban Lotz en Marius Beets een concert geven in de intieme sfeer van de woonkamer van de buren.

Naast vier woonkamers opende ook sponsor Wijnkoperij De Witte Os, van Bas de Jong, zijn deuren voor een bijzonder concert. Aan de Lageweg werden 3 optredens gegeven door fluitist Mark Alban Lotz. Eenmaal speelde hij solo. Daarna speelde hij 2 maal in met de Braziliaanse gitarist Daniel Marques.

Marius Beets trad op in een woonkamer samen met zangeres/pianiste Sanna van Vliet. Zij spelen al jaren samen. Maar nooit als duo. Zij namen ons mee op een reis langs het zogenaamde  American Songbook.

Duo van zangeres/pianist Sanna van Vliet en bassist Marius Beets. Jazz on the Sofa Zeist

Duo van zangeres/pianist Sanna van Vliet en bassist Marius Beets. Jazz on the Sofa Zeist

Wereld Jazz op de bank van de buren in Zeist tijdens Jazz on the Sofa

het duo Raj Mohan en Suresh Sardjoe (Indiase tabla). – Jazz on the Sofa

Rogier Telderman (piano) speelt solo

De echte wereld muziek kwam aan bod tijdens en concert van het duo Raj Mohan en Suresh Sardjoe (Indiase tabla). Gezeten op een kleed tussen de schuifdeuren gaven zij een concert in een van de meest stijlvolle moderne woonhuizen van Zeist aan de Zinzendorflaan 3.

Een paar straten verder speelden het duo Ed Verhoef (gitaar) en Paul Berner (bas).

“Jazz liefhebbers betaalde slechts €22,– voor 3 prachtige concerten van een half uur tot bijna een uur. Hierna zochten de meesten weer een volgende woonkamer op voor een nieuw concert.  De artiesten kwamen uit Nederland, Duitsland, Suriname de VS en Brazilië.

Jazz On The Sofa’ is een initiatief van de Stichting Lotz Of Music. Jazz On The Sofa werd  mogelijk gemaakt door sponsoring van de Sena en Smaakwinkel De Witte Os, Gemeente Zeist, K.F. Heinfonds

Meer informatie op; jazzonthesofa.nl

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.