Search
Close this search box.

Jazz on the Sofa: Jazz en wereldmuziek genieten op de bank van de buren.

Afgelopen zondag 5 november hebben bijna 100 betalende bezoekers kunnen genieten van jazz en wereldmuziek in de Zeister woonkamers. Jazz on the Sofa werd  dit jaar voor het 2de jaar georganiseerd door  Marco van Schoonhoven (Dag van de Muziek) en jazzmusicus Mark Alban Lotz (Lotz Of Music). De laatste kwam in 2016 met dit mooie muziek initiatief. Dit jaar heeft hij hulp gekregen van Zeister cultureel organisator Marco Schoonhoven.

Bas de Jong van de Witteos legt een verband tussen Jazz en goede wijn. Jazz on the Sofa 2017
Wereld Jazz op de bank van de buren in Zeist tijdens Jazz on the Sofa
Wereld Jazz op de bank van de buren in Zeist tijdens Jazz on the Sofa

Het is niet vaak dat je topmusici waaronder de Zeistenaren Mark Alban Lotz en Marius Beets een concert geven in de intieme sfeer van de woonkamer van de buren.

Naast vier woonkamers opende ook sponsor Wijnkoperij De Witte Os, van Bas de Jong, zijn deuren voor een bijzonder concert. Aan de Lageweg werden 3 optredens gegeven door fluitist Mark Alban Lotz. Eenmaal speelde hij solo. Daarna speelde hij 2 maal in met de Braziliaanse gitarist Daniel Marques.

Marius Beets trad op in een woonkamer samen met zangeres/pianiste Sanna van Vliet. Zij spelen al jaren samen. Maar nooit als duo. Zij namen ons mee op een reis langs het zogenaamde  American Songbook.

Duo van zangeres/pianist Sanna van Vliet en bassist Marius Beets. Jazz on the Sofa Zeist
Duo van zangeres/pianist Sanna van Vliet en bassist Marius Beets. Jazz on the Sofa Zeist
Wereld Jazz op de bank van de buren in Zeist tijdens Jazz on the Sofa
het duo Raj Mohan en Suresh Sardjoe (Indiase tabla). – Jazz on the Sofa
Rogier Telderman (piano) speelt solo

De echte wereld muziek kwam aan bod tijdens en concert van het duo Raj Mohan en Suresh Sardjoe (Indiase tabla). Gezeten op een kleed tussen de schuifdeuren gaven zij een concert in een van de meest stijlvolle moderne woonhuizen van Zeist aan de Zinzendorflaan 3.

Een paar straten verder speelden het duo Ed Verhoef (gitaar) en Paul Berner (bas).

“Jazz liefhebbers betaalde slechts €22,– voor 3 prachtige concerten van een half uur tot bijna een uur. Hierna zochten de meesten weer een volgende woonkamer op voor een nieuw concert.  De artiesten kwamen uit Nederland, Duitsland, Suriname de VS en Brazilië.

Jazz On The Sofa’ is een initiatief van de Stichting Lotz Of Music. Jazz On The Sofa werd  mogelijk gemaakt door sponsoring van de Sena en Smaakwinkel De Witte Os, Gemeente Zeist, K.F. Heinfonds

Meer informatie op; jazzonthesofa.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More