Verkeerslichten op kruising Schaerweijdelaan vanaf vrijdag weer in werking.

Vanaf vrijdagochtend 10 november zijn er weer  verkeerslichten in werking op kruising Schaerweijdelaan/Jacob van Lenneplaan. De firma Buko infrassupport is de afgelopen 2 dagen bezig geweest met het aanleggen van tijdelijke stoplichten op de Schaerweijdelaan. Dat de verkeerslichten terugkomen is het gevolg van een overleg met bewoners uit de buurt tijdens een inkoopavond in september over de kruising. Daarnaast heeft de verkeersafdeling een onafhankelijk onderzoek naar de verkeersveiligheid en de inrichting van het kruispunt uit laten voeren.

De verkeerslichten komen terug op de Schaerwijdelaan. Daar lusten de honden geen brood van.

Buko Infrasupport legt verkeerslichten aan op de Schaerweijdelaan

De conclusie van het onderzoek bevestigt geeft aan dat onder normale omstandigheden de kruising  met enkele aanpassingen zonder verkeerslichten, verkeerskundig goed en veilig kan functioneren. Bij de gemeente is echter het besef gekomen, dat de kruising bij  veel inwoners en weggebruikers als onveilig wordt ervaren. Vooral de hoge snelheid op de Schaerweijdelaan en het gevoel van onveiligheid voor fietsers en voetgangers werden vaak genoemd.  Dit heeft geresulteerd in een voorstel en besluit van het college van burgemeester en wethouders om verkeerslichten (terug) te plaatsen.

Hij maakt het niet vaak mee dat er op een plaats waar een VRI gerooid is meteen een tijdelijke installatie moet worden geplaatst. Wat veel voorkomt is dat zij een installatie tijdelijk overnemen als de zaak vervangen moet worden. Voor Buko is dit maar een kleine installatie. Deze verkeersregelinstallatie werkt net zo als een definitieve installatie. Met kamera’s wordt er gemeten af al het verkeer uit een bepaalde richting is gepasseerd. Ook kunnen zij in het geval van een ongeluk de  teruglezen of er auto er door rood gereden is. Voordat de verkeerslichten in gebruik genomen kunnen worden krijgen medewerkers van de gemeente Zeist een instructie zodat zij kleine probleempjes kunnen oplossen.

Buko Infrasupport legt verkeerslichten aan op de Schaerwijdelaan

Buko Infrasupport legt verkeerslichten aan op de Schaerweijdelaan

Het definitief terugplaatsen van verkeerslichten wordt vanwege voorbereiding, aanbesteding en levertijd, aan het begin van het tweede kwartaal van 2018 uitgevoerd. De medewerkers van de Firma Buko-infrasupport verwachten dat alle oude bedrading is weggehaald bij de herinrichting van de kruising. Dit is immers normaal als een verkeerd regelinstallatie wordt gerooid. Gelukkig voor de heren van Buko-infrasupport stond de oude schakelkast er nog wel. Daar hebben wij onze stroom vandaan gehaald.

Voorafgaand aan de uitvoering van de definitieve terugplaatsing komt er in de loop van 2018 er een informatieavond. Tijdens deze bijeenkomst zullen ook de aanpassingen aan de kruising die daarbij nog nodig zijn, gepresenteerd worden.

 

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: