Search
Close this search box.

Breng je banden op de juiste spanning met de gratis bandenpomp

Gaat Zeister fotograaf Menno Bausch van Marigold de komende 3 maanden ongeveer €15,– aan brandstof kosten besparen. Sinds donderdag 16 november kunnen alle Zeistenaren hun bandenspanning controleren op de gratis bandenpomp op zonne-energie 

Volgens Joram van Dam van het bedrijf Bandenpomp.nl is een onjuiste bandenspanning een van de verborgen energie verspillers. Dit extra energie verbruik zorgt voor extra CO2 uitstoot. Joram heeft de energie bewuste mensen van de gemeente Zeist zover weten te krijgen om dit probleem aan te pakken.

Op donderdag 16 november werd de eerste Bandenpomp in gebruik genomen door Wethouder Roy Luca. Samen met Joran van Dam pompte hij de banden op van een van de elektrische gemeenteauto’s.  De eerste slimme bandenpomp in Zeist staat op het parkeerterrein naast Slot Zeist.

De gemeente Zeist heeft een bandenpomp laten plaatsen bij Slot Zeist. Door je banden goed op spanning te hebben bespaar je brandstof en kosten

De Bandenpomp is door ‘Band op Spanning’ in eigen beheer bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd als oplossing voor dit probleem. De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De gemeente Zeist gaat voor vijf jaar met het bedrijf Band op Spanning een samenwerking aan.

Hoe werkt de bandenpomp?

De slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. Het touchscreendisplay helpt met juist instellen van de spanning, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. De Bandenpomp is gemaakt van duurzame materialen en werkt op zonne-energie. De Bandenpomp is door iedereen eenvoudig te gebruiken voor auto`s, scooters en aanhangers. Dit stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning te controleren.

Waar staat de bandenpomp?

De Bandenpomp is te vinden op een van de middeneilandjes in het parkeerterrein aan de Zinzendorflaan (naast het Slot). Hier kunnen de banden opgepompt worden zonder dat daarmee een parkeerplek bezet wordt gehouden. Deze locatie is gekozen omdat hier veel inwoners uit Zeist en uit de directe omgeving gebruik van maken en deze goed bereikbaar is.

De gemeente Zeist heeft een bandenpomp laten plaatsen bij Slot Zeist. Door je banden goed op spanning te hebben bespaar je brandstof en kosten

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More