Breng je banden op de juiste spanning met de gratis bandenpomp

Gaat Zeister fotograaf Menno Bausch van Marigold de komende 3 maanden ongeveer €15,– aan brandstof kosten besparen. Sinds donderdag 16 november kunnen alle Zeistenaren hun bandenspanning controleren op de gratis bandenpomp op zonne-energie 

Volgens Joram van Dam van het bedrijf Bandenpomp.nl is een onjuiste bandenspanning een van de verborgen energie verspillers. Dit extra energie verbruik zorgt voor extra CO2 uitstoot. Joram heeft de energie bewuste mensen van de gemeente Zeist zover weten te krijgen om dit probleem aan te pakken.

Op donderdag 16 november werd de eerste Bandenpomp in gebruik genomen door Wethouder Roy Luca. Samen met Joran van Dam pompte hij de banden op van een van de elektrische gemeenteauto’s.  De eerste slimme bandenpomp in Zeist staat op het parkeerterrein naast Slot Zeist.

De gemeente Zeist heeft een bandenpomp laten plaatsen bij Slot Zeist. Door je banden goed op spanning te hebben bespaar je brandstof en kosten

De Bandenpomp is door ‘Band op Spanning’ in eigen beheer bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd als oplossing voor dit probleem. De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De gemeente Zeist gaat voor vijf jaar met het bedrijf Band op Spanning een samenwerking aan.

Hoe werkt de bandenpomp?

De slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. Het touchscreendisplay helpt met juist instellen van de spanning, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. De Bandenpomp is gemaakt van duurzame materialen en werkt op zonne-energie. De Bandenpomp is door iedereen eenvoudig te gebruiken voor auto`s, scooters en aanhangers. Dit stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning te controleren.

Waar staat de bandenpomp?

De Bandenpomp is te vinden op een van de middeneilandjes in het parkeerterrein aan de Zinzendorflaan (naast het Slot). Hier kunnen de banden opgepompt worden zonder dat daarmee een parkeerplek bezet wordt gehouden. Deze locatie is gekozen omdat hier veel inwoners uit Zeist en uit de directe omgeving gebruik van maken en deze goed bereikbaar is.

De gemeente Zeist heeft een bandenpomp laten plaatsen bij Slot Zeist. Door je banden goed op spanning te hebben bespaar je brandstof en kosten

 

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.