Search
Close this search box.

Graffiti tableau laat markt zonder de Klinker zien.

Joost, Narda en Tom van het graffitinetwerk.nl maken graffiti tableau op de blinde muur van de Klinker Op het Kunstwerk is te zien hoe de markt eruit komt te zien als het gebouw de Klinker wordt gesloopt.

Binnen twee dagen  Joost, Narda en Tom van graffitinetwerk.nl hun project af. Op de blinde muur van de Klinker hebben zij een graffiti kunstwerk gemaakt. Op het Kunstwerk is te zien hoe de markt eruit komt te zien als het gebouw de Klinker wordt gesloopt. Het gebouw is eraan toe om aangepast te worden om te voldoen aan de eisen van een modern multicultureel centrum voor Zeist. Dit 30 jaar oude gebouw voldoet niet meer. Het V&D pand op de 1ste Hogeweg wordt als alternatieve lokatie voor Muziekschool en de Bibliotheek Idea genoemd.

De planning was dat de kunstenaars van het graffiti netwerk  5 dagen met dit project bezig zouden zijn. Vanwege het verwachte slechte weer hebben zij wat hulptroepen ingeschakeld. Slechts binnen 2 dag was  een prachtig resultaat te zien. Verschillende  bewoners begroette het tableau met enthousiasme.
Inspiratie op doen

Dit graffiti tableau is het derde kunstproject dat wordt aanbesteed door de gemeente Zeist in het centrum. Al eerder werden kunstprojecten aanbesteed op het Emmaplein komt ‘Voor de Wind’ van Gabriël Lester gevestigd in Amsterdam.  In het Hogewegplantsoen aan de 1e Hogeweg, komt een drie meter hoge hond met baasje van de Israëlische kunstenaar  Ram Katzir uit Amsterdam. Op de Slotlaan komen op diverse plaatsen kunstwerken. Waar mogelijk wil het project bestaande kunstwerken behouden voor zover ze in het nieuwe centrum passen.  Tot op heden is nog geen kunstproject aanbesteed bij een Zeister Kunstenaar of Kunstinstelling.

De kunstwerken op de Slotlaan gaan een ‘familie’ vormen die een link leggen met belangrijke Zeister maatschappelijke instellingen. Instellingen waar we trots op zijn. De kunstontwerpen zullen tot stand komen in nauwe samenwerking met een werkgroep die bestaat uit bewoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente.
Grafitti tableau op de muur van de klinker moet discussie over toekomst van de klinker op gang brengen.
Grafitti tableau op de muur van de klinker moet discussie over toekomst van de klinker op gang brengen.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More