Search
Close this search box.

Sinterklaas intocht in Zeist

Intocht van Sinterklaas in Zeist. Sinterklaas kwam dit jaar eerste aan bij het gemeentehuis van Zeist. Hier ontving hij de Sleutel van Slot Zeist van burgemeester Janssen en de wethouders van Zeist. Aansluitend maakte Sinterklaas een tocht door het centrum van Zeist op zijn trouwe schimmel. De route was Slotlaan, Steynlaan, Bergweg, Voorheuvel,1e Hogeweg, Slotlaan, Slot Zeist.

Sinterklaas kwam dit jaar als eerste de sleutel van Slot Zeist  ophalen bij burgemeester Koos Janssen en de wethouders van Zeist voor het gemeentehuis. Zoals eerder bericht is de Sint hierbij van zijn paard gevallen. Gelukkig voor de goedheiligman en de aanwezigen heeft hij hierbij geen letsel opgelopen.

Voordat Sinterklaas zijn intrek nam in Slot Zeist maakte hij een tocht door het vernieuwde centrum van Zeist. De goedheiligman keek zijn ogen uit. In een jaar tijd was het centrum enorm veranderd, vond de Sint. Vooral het groen maakte hem erg blij. Ook de fietsnietjes vindt hij erg handig. Hieraan kan zijn schimmel Amerigo makkelijk vastbinden als hij nog wat laatste presentjes moet inkopen bij bijvoorbeeld Kramer en van Doorn.

Sinterklaas en zijn gevolg verblijft tot zijn verjaardag op 6 december in Slot Zeist. Bekijk alle foto’s van de Intocht van Sinterklaas in het Album op de Facebookpagina van ZeistinBeeld.nl

Sinterklaas intocht in Zeist 2017
Sinterklaas valt van Paard tijdens intocht in Zeist. Gelukkig was de oude goedheiligman nog vrij flexibel en kon hij zijn weg vervolgen.
Sinterklaas intocht in Zeist 2017
Sinterklaas intocht in Zeist 2017

Toen wij de Sint vroegen waarom hij juist Zeist en het Slot Zeist heeft uitgekozen voor zijn verblijf in ons land. Antwoord de goedheiligman:

“Mijn keuze voor Zeist wordt vooral bepaald door de uitstekende logistieke ligging van Zeist centraal in Nederland. Vanuit Zeist hebben mijn Pieten geen enkel probleem om alle pakjes op tijd door het hele land rond te brengen. Daarnaast heeft Zeist uitstekende faciliteiten, die onze belangrijke taak zeer vergemakkelijken.

Ik kies graag voor het Slot Zeist vanwege uitstekende service, die ik ieder jaar ontvang van Figi & Oud London op Slot Zeist.  Vooral geniet ik en mijn Pieten van de heerlijke hapjes. Zeer in het bijzonder de speculaas en pepernoten taart is niet te versmaden. (alleen voor echte Pieten)” Zeist is daarmee officieel Sinterklaasstad tot 6 december.

Sinterklaas intocht in Zeist 2017
Sinterklaas intocht in Zeist 2017

Er zijn verschillende gelegenheden om Sinterklaas te ontmoeten en een kijkje te nemen in de verblijven van Sinterklaas.

Het Slot van Zeist zal tijdens het verblijf van Sinterklaas tijdens het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 worden opengesteld voor het jeugdige publiek, ouders en grootouders. Tickets vind je hier

Neem een kijkje in de slaapkamer van de Sint en de slaapkamer van de Elite Pieten. Schuif aan tafel in de eetzaal van Sinterklaas met ‘Signorita-etiquetta Consuela de Castagnetta’. Help mee in de Pietenbakkerij, deze vind je in de kelders van het Slot. Sorteer brieven, gedichten en tekeningen in de Postkamer. Dat en nog veel meer … is te zien en te beleven in het welbekende Slot Zeist. Bestel hier kaartjes voor het Huis van Sinterklaas

Sinterklaas intocht in Zeist 2017
Sinterklaas intocht in Zeist 2017

Op 3 december zijn er 2 bijzondere theatervoorstelling in Figi. “Toetjes voor Sinterklaas” is een bijzondere familiemusical geheel in het teken van het feest rond Sinterklaas!
De eerste voorstelling om 11:30  uur is uitverkocht!! Tickets voor de voorstelling van 13.30 uur bestel je bij Figi  (Familie ticket voor 4 personen € 39,50 en Individuele tickets € 12,50 (kinderen en volwassenen)

Meer informatie over deze Sinterklaas activiteiten vind je op Zeist Sinterklaasstad.nl

Bekijk alle foto’s van de Intocht van Sinterklaas in het Album op de Facebookpagina van ZeistinBeeld.nl

Taggen, delen en downloaden van deze foto’s is toegestaan voor prive gebruik is toegestaan. Commercieel gebruiken voor reclamedoelen alleen na toestemming van ZeistinBeeld.nl/Mel Boas. Neem hierover contact ons op.

Bekijk alle foto’s van de Intocht van Sinterklaas in het Album op de Facebookpagina van ZeistinBeeld.nl

Sinterklaas intocht in Zeist 2017
Sinterklaas intocht in Zeist 2017
Sinterklaas intocht in Zeist 2017

Aansluitend zal Sinterklaas zijn nieuwe route door het centrum van Zeist maken op zijn trouwe schimmel. Globaal is de route Slotlaan, Steynlaan, Bergweg, Voorheuvel,1e Hogeweg, Slotlaan, Slot Zeist.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More