Search
Close this search box.

Ligt hij waterpas Roy? 3e fauna passage.

Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder.

Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder. (fotoserie)

Woensdagavond 29 november werd de 3e en laatste faunapassage onder de krakelingweg gerealiseerd. Wethouder verkeer Roy Luca kwam er persoonlijk op toezien dat de grote betonnen bak, die de verbinding naar de fauna passage moest maken waterpas kwam te liggen. Met het plaatsen van de betonnen bak en het daarbij realiseren van de 3de fauna passage is het project Krakelingeweg (2013) eindelijk afgerond.

De plaatsing van de betonnen bak gebeurde s’ avonds met een hijskraan. Hiermee probeerde men de verkeershinder te beperken. De weg kon ook gewoon open blijven voor verkeer gedurende de werkzaamheden. Al werden voor alle zekerheid verkeersregelaars ingezet.

Een laatste blik op de fauna passage. Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder.
Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder.

De kabels moeten even uit de knoop gehaald worden. Voordat de betonnenbak eraan kan hangen.

De hijskraan werd eerst stevig neergezet. Hierna  werd de betonnen bak er met astronautische precisie ingehezen. De mannen fan Saan plaatste de bak zo secure voor de aansluiting alsof het de koppeling van een ruimtestation aan de spaceshuttle betrof.  Als een van de eerste sprong wethouder Roy Luca in de bak. Samen met een van de mannen controleerde hij of de bak wel waterpas lag. “Dat ligt hij zeker” Aldus een breed lachende wethouder.

Bij de aanleg van de Krakelingweg in 2013 zijn twee zogenaamde faunapassages onder de weg aangelegd. Deze passages zijn aangelegd in de vorm van tunneltjes om in het wild levende dieren de kans te geven om de Krakelingweg veilig over te steken.

De derde faunapassage nabij het Laantje van Hagens kon om technische redenen niet worden afgemaakt. Na overleg met buurtbewoners, ecoloog en belangengroepen is deze oplossing bedacht om de faunapassage af te maken.

De opening van de faunapassage aan de noordkant wordt gerealiseerd door het plaatsen van een grote betonnen constructie. In de betonnen constructie zit de helling waarmee het hoogteverschil wordt opgelost. Groot voordeel hiervan is dat de parallelweg van de Krakelingweg niet aangepast hoeft te worden.

De grote werkzaamheden zijn vrijdag 1 december 2017 afgerond en het gehele project is per eind december 2017 afgerond.

Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder.
Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder.
Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder.
Wethouder Roy Luca was als een van de eerste in de bak
Wethouder Roy luca controleert met eigen ogen of de betonnen bak van de faunapassage waterpas ligt
Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More