Ligt hij waterpas Roy? 3e fauna passage.

Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder. (fotoserie)

Woensdagavond 29 november werd de 3e en laatste faunapassage onder de krakelingweg gerealiseerd. Wethouder verkeer Roy Luca kwam er persoonlijk op toezien dat de grote betonnen bak, die de verbinding naar de fauna passage moest maken waterpas kwam te liggen. Met het plaatsen van de betonnen bak en het daarbij realiseren van de 3de fauna passage is het project Krakelingeweg (2013) eindelijk afgerond.

De plaatsing van de betonnen bak gebeurde s’ avonds met een hijskraan. Hiermee probeerde men de verkeershinder te beperken. De weg kon ook gewoon open blijven voor verkeer gedurende de werkzaamheden. Al werden voor alle zekerheid verkeersregelaars ingezet.

Een laatste blik op de fauna passage. Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder.

Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder.

De kabels moeten even uit de knoop gehaald worden. Voordat de betonnenbak eraan kan hangen.

De hijskraan werd eerst stevig neergezet. Hierna  werd de betonnen bak er met astronautische precisie ingehezen. De mannen fan Saan plaatste de bak zo secure voor de aansluiting alsof het de koppeling van een ruimtestation aan de spaceshuttle betrof.  Als een van de eerste sprong wethouder Roy Luca in de bak. Samen met een van de mannen controleerde hij of de bak wel waterpas lag. “Dat ligt hij zeker” Aldus een breed lachende wethouder.

Bij de aanleg van de Krakelingweg in 2013 zijn twee zogenaamde faunapassages onder de weg aangelegd. Deze passages zijn aangelegd in de vorm van tunneltjes om in het wild levende dieren de kans te geven om de Krakelingweg veilig over te steken.

De derde faunapassage nabij het Laantje van Hagens kon om technische redenen niet worden afgemaakt. Na overleg met buurtbewoners, ecoloog en belangengroepen is deze oplossing bedacht om de faunapassage af te maken.

De opening van de faunapassage aan de noordkant wordt gerealiseerd door het plaatsen van een grote betonnen constructie. In de betonnen constructie zit de helling waarmee het hoogteverschil wordt opgelost. Groot voordeel hiervan is dat de parallelweg van de Krakelingweg niet aangepast hoeft te worden.

De grote werkzaamheden zijn vrijdag 1 december 2017 afgerond en het gehele project is per eind december 2017 afgerond.

Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder.

Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder.

Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder.

Wethouder Roy Luca was als een van de eerste in de bak

Wethouder Roy luca controleert met eigen ogen of de betonnen bak van de faunapassage waterpas ligt

Aanleg 3e faunapassage onder de Krakelingweg onder toeziend oog wethouder.

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.