Search
Close this search box.

Wie wint de Fluitketel Curling Cup in Zeist?

Wie wint de Fluitketel Curling Cup op de ijsbaan? Fluitketel Curling kampioen van #Zeist van start gegaan. WinterWonderlandZeist op het #Emmaplein

Wie wordt Fluitketel Curling kampioen van Zeist? De strijd is begonnen. 

Dinsdag 12 december is de Fluitketel Curling Cup competitie van Winterwonderland in Zeist van start gegaan. Wie wordt op de grote finale dag 4 januari uitgeroepen tot NK fluitketel curling kampioen van Zeist. Door de ‘successen’ van het Nederlands Curling team, is deze sport in Nederland echt in opkomst. Ze hebben de Olympische winterspelen op een haar na gemist. De curlingbaan in Zeist is de plek waar kampioenen gemaakt worden. Het is de kans om ontdekt te worden als curlingtalent van midden Nederland. De wedstrijden worden gehouden onder toezicht van de Nederlandse curlingbond.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Fluitketel Curling competitie van Winterwonderland in Zeist. Wie wordt curlingkampioen van Midden Nederland
Fluitketel Curling competitie van Winterwonderland in Zeist. Wie wordt curlingkampioen van Midden Nederland
Fluitketel Curling competitie van Winterwonderland in Zeist. Wie wordt curlingkampioen van Midden Nederland

Meld je HIER aan voor de altijd Gezellige fluitketel curlingcompetitie

Geen zware stenen, maar fluitketels schuiven over het ijs bij het Kampioenschap Fluitketelcurling. Elk deelnemend team krijgt acht fluitketels en moet proberen die zo dicht mogelijk bij de rode stip op het ijs te krijgen. Fluitketels hebben een vlakke ondergrond, dus ze glijden goed over het ijs. En mensen vinden het hilarisch.”

Dinsdagavond was de eerste wedstrijd in het kampioenschap en ook Jop deed mee met zijn Winterwonderland team. Van tevoren oefenen kan alleen maar met een app. . We waren heel fanatiek aan de slag met bezems en al.” Ondanks zijn fanatisme kon jop gisteravond fluiten naar de winst.

Vanaf 19:00 verandert de ijsbaan in een weergaloze wedstrijdbaan voor het NK Fluitketel curling Zeist! Elke dinsdag- en donderdagavond (12 dec / 14 dec / 19 dec / 21 dec / 26 dec / 28 dec / 2 jan) en een grote finaledag.
Gestreden wordt in teams van 4 minimaal personen. Over de ijsbaan schuiven met zand gevulde fluitketels. Een team bestaat uit een Lead, Second, Third en Skip. Natuurlijk zijn alternates en supporters ook van harte welkom op de ijsbaan van WinterWonderland. Het is zelfs mogelijk om op je mobiel vast te trainen voor deze zeer uitdagende competitie. Zodat je goed beslagen ten ijs komt.

Inschrijven voor de Fluitketel Curling Cup

Opgeven gaat via de site van WinterWonderlandZeist.nl. Op deze site staan alle activiteiten, die tot 7 januari op de ijsbaan van het Emmaplein worden georganiseerd.

Op 4 januari is de grote finale dag op 4 januari met voor de winnaar:
Een gratis clinic echte Curling met borrel en diner voor 4 personen bij Grand Cafe De Heren Van Zeist, Clinic wordt aangeboden door de Curling Club Utrecht! En natuurlijk de eeuwige roem als winnaar van de eerste Fluitketel Curling Cup
Schrijf je dus  in met je team van 4 personen  NU in voor Fluitketel Curling Cup Zeist .

Curling Winter Games App

Curling Winter Games App is een app  van het Nederlands Curling Team en hun sponsor schoonmaak bedrijf Asito. Hiermee kan je vast voorbereiden. De app gratis en volledig reclamevrij te downloaden in de Apple App store en Google Play store.

Volgens Sander de Haas, de sponsor van het Nederlands Curlingteam Asito  kan je met de app ervaren dat curling een serieuze sport is: moeilijker dan je denkt, zowel fysiek als mentaal uitdagend, maar bovenal erg leuk om te doen. Begin digitaal maar vast met poetsen en schrijf je met je vrienden voor deze niet te missen wedstrijd.

Fluitketel Curling competitie van Winterwonderland in Zeist. Wie wordt curlingkampioen van Midden Nederland
Fluitketel Curling competitie van Winterwonderland in Zeist. Wie wordt curlingkampioen van Midden Nederland

In samenwerking met AD Utrecht Oost

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More