Search
Close this search box.

Fietstunnel in Den Dolder eindelijk officieel geopend.

Woensdagmiddag 24 januari werd de  fietstunnel bij de Tolhuislaan in Den Dolder eindelijk ook officieel geopend. Hij werd al een tijdje gebruikt door voetgangers en fietsers.

Met het doorknippen van een fietsband was het officiële gedeelte gedaan. Samen met Prorail knipte wijkwethouder Sander Jansen de fietsband door. De Doldenaren hebben 10 jaar op de aanleg van het tunneltje moeten wachten. Het oorspronkelijke idee voor een fietstunnel is in 1999 ontstaan om verbinding de beide delen van Den Dolder veiliger te maken. De tunnel bij de Tolhuislaan zorgt voor een veilige route naar sportterrein van DOSC en basisschool De Kameleon.

Fietstunnel geopend aan de Tolhuislaan in Den Dolder

Sirene

De kinderen van de kameleon school hadden de tunnel al eerder die dag onofficieel in gebruik genomen, Zij stonden om 12 uur te gillen in de tunnel als een soort sirenes. “Deze tunnel is van ons” aldus de leerlingen van de Kameleon.

Naar een veilig Den Dolder

De aanleg liep vertraging op omdat het onderdeel werd van het veelbesproken drieluik. Onderdeel van dat drieluik is het afsluiten van de spoorwegovergang in Den Dolder en een omleidingsroute om het dorp heen. ProRail heeft de tunnel betaald, onder voorwaarde dat het drieluik ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Leerlingen van de Kameleon zijn erg blij met de tunnel
Tunnenlopening Tolhuislaan in Den Dolder
De fiets kannibalen zijn erg blij met deze fietstunnel

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More