Search
Close this search box.

#ZeistKiest: Verkiezingsavond in beeld

#ZeistKiest: Verkiezingsavond #Zeist in beeld. Groen Links grote winnaar. VVD grootste partij. Seyst.nu vindt het verlies lastig te verwerken.

The day after the night before, de grote verkiezingsavond in het gemeentehuis van Zeist. Groen Links werd de grote winnaar in Zeist. De VVD bleef de grootste partij. Tijd om terug te blikken in beeld naar de winnaars en de verliezers van de verkiezingsstrijd in Zeist.

Een hoofdrol was weggelegd voor burgemeester Koos Janssen, die als een ware Rob Trip ons meenam in de uitslagen van de stembureaus in Zeist. Via facebook en de uitzendingen van Slotstad RTV waren de verkiezingen live te volgen. Direct na de voorlopige uitslag begonnen de politici van de verschillende partijen elkaar diep in de ogen te kijken. Troostende woorden werden gesproken en felicitaties uitgewisseld.

Seyst.nu vindt het verlies lastig te verwerken. Oorzaken van de verloren zetel worden afgereageerd op externe factoren. Voor de uitslag ging lijsttrekker Roy Luca nog uit van een winst van 1 zetel naar 5 zetels. Aan het einde van de avond werd het een verlies van 1 zetel. Deze lokale partijen hebben wel een aantal nieuwe elementen aan het campagnevoeren in Zeist toegevoegd.

Voor de uitslag bekend was ,sloot Seyst.nu de campagne af met een borrel in Cafe de Paris. Lijsttrekker Roy Luca bedankte zijn campagne teamleden voor hun inzet in de campagne. Ze hadden het vooral op de manier gedaan, die bij deze lokale partij past.
Zij rekende op 5 zetels in de nieuwe raad; het werden er 3.
Verkiezingsavond Zeist van 21:00 tot 22:00; Groen Links Campagne-strateeg Hans Snel bekijkt gespannen de eerste uitslagen.
Verkiezingsavond Zeist van 21:00 tot 22:00 Paul Koster beheerder van de faceboek groep zeist doet live verslag met zijn mobiele telefoon via zijn groep op Facebook.
Verkiezingsavond Zeist van 21:00 tot 22:00
De verkiezingen in Zeist speelden zich voor een belangrijk deel op social media af. De hoofdrolspelers Vincent van Voorden CDA, Ronald Camstra GL en beheerder van de facebookgroep Zeist Paul Koster.
De 9 lijsttrekkers uit Zeist met de beheerders van de facebook groep Zeist, die zo’n belangrijkere rol in de verkiezingen in Zeist hebben gespeeld.
Een verloren PvdA er is er maar even bij gaan zitten. De uitslag van de verkiezingen was voor de PvdA een zware domper. Ze komen met een zetel in de raad.
Ontlading bij de grote winnaar Ronald Camstra, de lijsttrekker van Groen Links.
Wethouder Marcel Fluitman CDA tegen grote winnaar Ronald Camstra GL. Zo is het leven, soms win je, soms verlies je. Morgen is er weer een dag.
Felicitatie voor coalitiepartner VVD van wethouder Marcel Fluitman CDA.
Troostende de woorden voor Josien van Breda (D66) van Sander Jansen VVD.
Koos van Gemeren NDZ uitermate tevreden met 4 zetels
Verkiezingsavond Zeist na de Einduitslag. CU-SGP tevreden zoals verwacht zijn ze gelijkgebleven.

 

Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018 De voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart 2018 is in de gemeente Zeist als volgt:

Politieke partij % van de stemmen 2018 % van de stemmen 2014 Zetels 2018 Zetels 2014
VVD 21,5% 19,8% 8 7
D66 11,7% 17,0% 4 6
Seyst.nu 10,6% 11,6% 3 4
GroenLinks 19,8% 10,8% 7 3
CDA 8,2% 10,6% 3 4
NieuwDemocratischZeist 11,1% 8,1% 4 2
PvdA 5% 7,8% 1 3
ChristenUnie/SGP 7% 7,3% 2 2
SP 5% 6,9% 1 2
100% 100% 33 33

 

Voorlopige opkomst gemeenteraadsverkiezing

De voorlopige opkomst voor de gemeenteraadsverkiezing is 58,6%. De opkomst in 2014 was 56,8%.

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezing

Op vrijdag 23 maart maakt burgemeester Koos Janssen om 10:00 uur in de trouwzaal van het gemeentehuis aan Het Rond 1 in Zeist de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Dit gebeurt tijdens een zitting van het Centraal Stembureau.

Debat over uitslag verkiezingen

Op maandag 26 maart starten de onderhandelingen tussen de politieke partijen met een openbaar debat om 20:00 uur in het gemeentehuis.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More