Ingmar Sloothaak en Hans van Triest, die drie jaar geleden Kasteel Kerckebosch in Zeist overnamen, opende vrijdagmiddag officieel de Oranjerie van het kasteel aan de oude Arnhemse Bovenweg. Wethouder Marcel Fluitman hielp Ingmar en Hans bij het doorknippen van het lintje. De oranjerie is een van de 2 nieuwe horeca hotspots, die Zeist er in korte tijd bij krijgt.
Met de Oranjerie willen Ingmar Sloothaak en Hans van Triest Zeist weer een beetje hip maken.
“In Kasteel Kerckebosch kunnen wij Zeist 7 dagen per week laten bruisen voor iedereen. Gewone gasten kunnen komen en genieten in de Oranjerie terwijl in het kasteel een bruiloft of ander evenement aan de gang is.” zo vertelde Ingmar.
In de oranjerie zitten twee nieuwe restaurants: de bistoria en een luxe restaurant. Hierdoor kan iedereen zich thuis voelen bij Kasteel Kerckebosch. Ook het terras is uitgebreid met 150 zitplaatsen en om de uitbouw is een mooi groen gazon aangelegd zodat je het gevoel hebt, dat je midden in het bos aan het dineren bent. Op het terras kan geluncht en gedineerd worden. Op het iets lager gelegen 2e terras kunnen gasten straks lekker loungen met een drankje en muziek.
(Tekst gaat door onder de foto’s)
Nieuw maar vertrouwd.
Nu al geeft de oranjerie het gevoel er altijd geweest te zijn. Al is het pas 1 dag in gebruik. Dit komt vooral door de kolossale kroonluchter midden in het luxe restaurant. De kroonluchter hing vroeger in het kasteel. In deze uitbouw heeft hij een prominente plek gekregen. Beter nog dan vroeger in het kasteel.
Bijzonder is de stenen muur met glas in lood erin verwerkt, boven de open keuken. Hierdoor krijg je echt het gevoel onderdeel van het oude rijksmonument te zijn.
(Tekst gaat door onder de foto’s)
Culinaire belevenis.
Sloothaak en Van Triest willen de gasten echt een culinaire beleving bieden. Hans van Triest, die de scepter in de keuken zwaait vind het prachtig dat hij zijn gasten kan laten mee kijken met wat in de keuken gebeurt. De gasten komen namelijk binnen langs de keuken en de verticale tuin met eetbare gewassen, bloemetjes en kruiden, waar de keuken gebruik van maakt. De keuken heeft iets magisch voor mensen.” Neem een kijkje op de kaart van het luxe restaurant en de bistroria
De echte magie van de keuken persenteren wij straks met ons team op de borden van de gasten in zowel de bistoria als het luxe restaurant. Iedereen kan zo na een avond genieten huiswaarts keren of lekker bij ons blijven overnachten in een van onze hotelkamers in het kasteel. Vanaf dit weekend is iedereen welkom.
Met de Oranjerie van Kasteel Kerckebosch en het binnenkort te openen Stan & Co wordt Zeist steeds hipper; nog even en we zijn het hipste centrum van Nederland.