Search
Close this search box.

Brandweer bevrijdt kat in nood in Laan van Vollenhove (video)

Woensdagmiddag rond 13:45 reageerde de brandweer in Zeist op een melding van een Flatbewoner uit de L-Flat; een witte kat zou vast zitten in het park aan de Laan van Vollenhove.

Daarop is de brandweer uitgerukt met een wagen met ladders om de kat uit zijn benarde positie te bevrijden. Zeister Brandweerman Mees de Kieft werd, met handschoenen aan, door zijn collega’s de boom in gestuurd. Hij wist het angstige dier te pakken en naar beneden te dragen. De kat schrok zo van de hulp, dat hij de brandweerman onder plaste.

De kat was echter niet van plan op de eveneens opgetrommelde dierenambulance te wachten. Eenmaal in handen van een collega brandweerman, draaide het dier zich vrij en verdween in het bos.

Dit is inmiddels de 15de keer dat brandweerman en DJ, Mees de Kieft, een dier uit een boom heeft gered. Het is zeker niet het meest bijzondere. Ik heb ook wel eens een meisje en een vader en zoon uit de boom moeten redden, aldus Mees.

Zeister brandweer red kat uit boom op laan van Vollenhove
Zeister brandweer red kat uit boom op laan van Vollenhove

ISM: AD Utrecht-Oost

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More