Picknick en wake voor Detentiecentrum Zeist op 6&7 juli voor Maksim, Denis en Arina

Images4.persgroep.net

Maksim (14), zijn broertje Denis (10) en zusje Arina (5) zitten opgesloten in het Detentiecentrum in Zeist. Zaterdagochtend 7 juli aanstaande dreigen ze het land uitgezet te worden. Hun klas- stads- en landgenoten doen een ultieme poging ze hier houden met een picknick en een wake voor Detentiecentrum Zeist, waar ze tot hun vertrek vastgehouden worden.

De wake wordt georganiseerd en ondersteund door de Pop Up Kerk, burgerbeweging DeGoedeZaak, de Raad van Kerken en basisschool Blink uit Culemborg.

Vrijdag 6 juli 16:00 uur tot en met zaterdagochtend 7 juli
SOLIDARITEITSPICKNICK EN -WAKE voor Maksim, Denis en Arina
Voor Detentiecentrum Zeist
Richelleweg 13, 3769 AZ Soesterberg

Maksim, Denis en Arina hebben niet eens afscheid kunnen nemen van hun klasgenoten en vrienden in Culemborg. Ineens waren hun plekken in de klas leeg. Afgelopen donderdagochtend werden ze in alle vroegte opeens van hun bed gelicht en gevangengezet in Detentiecentrum Zeist.

De drie kinderen zijn geboren en getogen in Nederland. Ze werden met hun ouders uit bed gelicht en naar een detentiecentrum gebracht. Maksim (14), Denis (10) en Arina (5) hebben nooit ergens anders gewoond dan in Nederland en dreigen nu uitgezet te worden. Hun ouders vluchtten 17 jaar geleden uit Oekraïne naar Nederland.

Staatssecretaris Harbers heeft de laatste strohalm in handen: hij kan gebruik maken van zijn discretionaire bevoegdheid het gezin in Nederland te laten. De wake is een ultieme poging hem over te halen dat te doen. Tweeduizend leerlingen, ouders en stadgenoten demonstreerden woensdag in Culemborg. Meer dan 9.000 mensen ondertekenden een petitie om hen te laten blijven. Nog eens ruim 5.500 mensen stuurden Harbers een brief met hetzelfde verzoek.

Steun

De voltallige gemeenteraad van de gemeente Culemborg staat achter het gezin: “Wij willen een gemeente zijn waar een ruimhartig kinderpardon mogelijk moet zijn. Een gemeente die altijd handelt in het belang van het kind. (…) We hopen op een positieve reactie opdat het gezin Andropov in alle rust verder kan werken aan een toekomst in Culemborg.”

Programma:

Vanaf 16u Picknick bij Detentiecentrum met Culemborgse School
Vanaf 19u – 6u Wake
Wake-programma: elk uur een ronde lopen rond het detentiecentrum met lichtjes, kaarsen, rouwlichtjes of desnoods zaklantaarns.

Organisatie:

De PopUpKerk (Rikko Voorberg) en De Goede Zaak. In samenwerking met basisschool Blink in Culemborg en de Raad van Kerken Culemborg en de wakegroep van de Raad van Kerken van Zeist en Soest

Maandelijkse wake bij het detentiecentrum Kamp Zeist aan de Richelleweg

Voor Jou Uitgezocht