Nieuwe bomen voor vernieuwde 1e Hogeweg

Zaterdag 27 oktober plantte wethouder Laura Hoogstraten samen met een ondernemer en een bewoner de eerste nieuwe boom aan de vernieuwde 1e Hogeweg. Het bestraten van de 1e Hogeweg is nu vrijwel klaar. De inrichting van het het Hogeweg plantsoen moet nog worden afgemaakt. Dit hangt echter samen met de plaatsing van het beeld Eden op 23 november.

Het planten van de boom viel samen met een met een gezonde gezellige groene versmarkt. Het thema de ondernemers in de verschillende nostalgische houten kramen was, duurzaam, groen en gezond.

1e Hogeweg viert feest met aanplanten eerste boom door Wethouder Laura van Hoogstraten.

1e Hogeweg viert feest met aanplanten eerste boom door Wethouder Laura van Hoogstraten.

1e Hogeweg viert feest met aanplanten eerste boom door Wethouder Laura van Hoogstraten.

1e Hogeweg viert feest met aanplanten eerste boom door Wethouder Laura van Hoogstraten.

Leiplataan

In onderling overleg met ondernemers en bewoners heeft de gemeente gekozen om in dit deel van het centrum leiplatanen te planten. .  Het planten van nieuwe bomen is het begin van een nieuwe fase bij de vernieuwing van het centrum van Zeist. Het centrum wordt de komende weken groener en groener en wordt ook steeds verder aangekleed. De komende weken worden er naast bomen op de 1e Hogeweg ook bomen op de Meester de Klerkstraat en Kerkweg geplant.

1e Hogeweg viert feest met aanplanten eerste boom door Wethouder Laura van Hoogstraten.

Jeroen broekman had zijn groenste pak en een gezond rad van fortuin meegenomen

Vogelbescherming

Voor de eerste keer liet ook de vogelbescherming zich zien op een evenement in het centrum. De vogelbescherming heeft haar hoofdkantoor in Zeist aan de Boulevard. In de stand verschillende boeken over vogels en allerlei andere producten voor vogel liefhebbers. Als je de stand gisteren gemist hebt kan je ook terecht in hun winkel bij het hoofdkantoor aan de Boulevard.  De winkel is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur. Op Zaterdag sluit de winkel om 16.00 uur.

1e Hogeweg viert feest met aanplanten eerste boom door Wethouder Laura van Hoogstraten.

1e Hogeweg viert feest met aanplanten eerste boom door Wethouder Laura van Hoogstraten.

1e Hogeweg viert feest met aanplanten eerste boom door Wethouder Laura van Hoogstraten.

1e Hogeweg viert feest met aanplanten eerste boom door Wethouder Laura van Hoogstraten.

Eden

Volgende evenement op de Hogeweg is de plaatsing van het beeldbepalende kunstwerk op 23 november. Het Hogeweg plantsoen is dan aangelegd met nieuw groen, een mooi plein, royale zitgelegenheden.

Stalletjes voor het Hogeweg plantsoen

Terrasjes op de Hogeweg

Zonnetje

Met diverse levende standbeelden, steltlopende beren en bloemen en een aantal gezellige stalletje werd de 1ste Hogeweg extra in het zonnetje gezet. Het late herfstzonnetje hielp daar uitstekend bij.

Het zonnetje van de Hogeweg

1e Hogeweg viert feest met aanplanten eerste boom door Wethouder Laura van Hoogstraten.

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: