Search
Close this search box.

Dit is geen beeld van de beeldenroute.

Herfst aan de Slotvijver. Wel een mooi herfst beeld aan de kant van de Slotvijver. Het hoeft ook niet altijd kunst te zijn om een mooi herfst beeld op te leveren. Verschillende beelden van de Zeister beeldenroute stonden er bijzonder herfstig bij.

Stop till you drop van Bas de Wit Beeldenroute

STOP TILL YOU DROP, 2010. Het werk van Bas de Wit is grappig, vreemd en soms ook een beetje eng. Het stemt altijd tot nadenken. Dit mannetje lijkt geen stap meer te kunnen verzetten en loopt er krom van. Hij wil naar het water, maar komt-ie er wel met zulke zware schoenen? En als hij er wel komt, hoe groot is dan de kans dat hij blijft drijven met die zwembandjes?

ZONDER TITEL, Hans van der Ham 2005

ZONDER TITEL, Hans van der Ham 2005
Zit de hond omdat de man dat wil? Of is het juist de hond die de man beveelt netjes rechtop te staan?

MITOSE, Olaf Mooij 2010

MITOSE, Olaf Mooij 2010

Olaf Mooij is bekend van zijn autosculpturen. Hij geeft auto’s in zijn werk een persoonlijkheid, hij ziet ze als levende wezens. In het werk Mitose, wat celdeling betekent, wordt dat wel heel duidelijk. In het beeld is de eerste celdeling van het ontstaan van de auto zichtbaar. De stoelen zijn net gesplitst en de rest van de auto volgt snel, net als bij een prille zwangerschap.

Herfst in Zeist bij Slot Zeist
Herfst in Zeist bij Slot Zeist

De gemeente Zeist is in 2015 gestart met de beeldenroute met als doel het centrum van Zeist met het Slot te verbinden. De beeldenroute wordt steeds uitgebreid met nieuwe beelden. Tegenwoordig loopt deze route van de Slottuin tot aan de eerste Hogeweg.

Op vrijdag 23 november zal het beeld Eden van Ram Katzir worden onthuld. Op het plantsoen aan de 1ste Hogeweg.

Beeldenroute Zeist.pdf

De folder van de Beeldenroute kunt u ophalen in het Gemeentehuis, Slot Zeist, Figi (VVV), De Klinker (Bibliotheek) en de folder ligt ook in Galeries en in de genoemde restaurants.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More