Dit is geen beeld van de beeldenroute.

Herfst aan de Slotvijver. Wel een mooi herfst beeld aan de kant van de Slotvijver. Het hoeft ook niet altijd kunst te zijn om een mooi herfst beeld op te leveren. Verschillende beelden van de Zeister beeldenroute stonden er bijzonder herfstig bij.

Stop till you drop van Bas de Wit Beeldenroute

STOP TILL YOU DROP, 2010. Het werk van Bas de Wit is grappig, vreemd en soms ook een beetje eng. Het stemt altijd tot nadenken. Dit mannetje lijkt geen stap meer te kunnen verzetten en loopt er krom van. Hij wil naar het water, maar komt-ie er wel met zulke zware schoenen? En als hij er wel komt, hoe groot is dan de kans dat hij blijft drijven met die zwembandjes?

ZONDER TITEL, Hans van der Ham 2005

ZONDER TITEL, Hans van der Ham 2005
Zit de hond omdat de man dat wil? Of is het juist de hond die de man beveelt netjes rechtop te staan?

MITOSE, Olaf Mooij 2010

MITOSE, Olaf Mooij 2010

Olaf Mooij is bekend van zijn autosculpturen. Hij geeft auto’s in zijn werk een persoonlijkheid, hij ziet ze als levende wezens. In het werk Mitose, wat celdeling betekent, wordt dat wel heel duidelijk. In het beeld is de eerste celdeling van het ontstaan van de auto zichtbaar. De stoelen zijn net gesplitst en de rest van de auto volgt snel, net als bij een prille zwangerschap.

Herfst in Zeist bij Slot Zeist

Herfst in Zeist bij Slot Zeist

De gemeente Zeist is in 2015 gestart met de beeldenroute met als doel het centrum van Zeist met het Slot te verbinden. De beeldenroute wordt steeds uitgebreid met nieuwe beelden. Tegenwoordig loopt deze route van de Slottuin tot aan de eerste Hogeweg.

Op vrijdag 23 november zal het beeld Eden van Ram Katzir worden onthuld. Op het plantsoen aan de 1ste Hogeweg.

Beeldenroute Zeist.pdf

De folder van de Beeldenroute kunt u ophalen in het Gemeentehuis, Slot Zeist, Figi (VVV), De Klinker (Bibliotheek) en de folder ligt ook in Galeries en in de genoemde restaurants.

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.