Hartverwarmend kunstwerk ‘Eden’ geplaatst in Hogeweg plantsoen.

Woensdag ochtend is onder het toeziend oog van de kunstenaar Ram Katzir het kunstwerk ‘Eden’ geplaatst in het plantsoen van de 1ste Hogeweg. Het kunstwerk is volgens de kunstenaar “hartverwarmend en bedoeld om mensen te verbinden met elkaar, met de plek en met zichzelf.”

Nadat het kunstwerk “De Zittende Man met Hond” met bijzonder transport vanuit de gieterij in Geldermalsen naar Zeist gebracht, was het moment aangebroken om de bronzen gevaartes van respectievelijk 2500 en 1500 kilo hun definitieve plek te geven.

Kunstcommissie

De heren van de kunstcommissie bepaalde vanochtend samen met Ram Katzir de juiste plek van het beeld ten opzichte van de reusachtige kastanje, die erachter staat. Door een extra subsidie van het Mondriaan Fonds is het beeld groter uitgevoerd dan oorspronkelijk gepland. Hierdoor staat het beter in verhouding tot zijn omgeving. De zittende man is 3 meter 90 hoog.

De nieuwe blikvanger voor het vernieuwde centrumgebied van Zeist zal vrijdag 23 november worden onthult door Wethouder Cultuur Marcel Fluitman en de directeur van het Mondriaan Fonds

De inrichting van het Hogeweg plantsoen waarin het beeld sinds vandaag staat zal dan ook klaar zijn.  ‘s Avonds wordt het kunstwerk op bijzondere wijze verlicht.

Met bijzonder vervoer in Zeist aangekomen

De zittende man kreeg als eerste zijn plekje

Het kunstwerk Eden: Nog even dan mag de hond naar zijn baasje

Het Mondriaan Fonds

De kunstenaar Ram Katzir omschrijft zijn beeld Eden als ‘bedrieglijk eenvoudig van vorm’. “Geïnspireerd door de organische rondingen in de natuur is het ontwerp naïef en tegelijkertijd verfijnd”. De gemeente Zeist ontving voor de kunstopdracht een bijdrage van het Mondriaan Fonds. Het Mondriaan Fonds ontvangt haar geld uit de rijksbijdrage en is een belangrijk instituut op het gebied van kunst en erfgoed. Het beeld Eden maakt deel uit van de Beeldenroute Zeist. Wethouder Fluitman: “Het vernieuwde centrum en de beeldenroute laten zien dat Zeist zich voortdurend ontwikkelt, en dat kunst extra betekenis geeft aan plaatsen waar mensen samenkomen”.

De kunstcommissie kijkt kritisch of de beelden goed staan

Ram Katzir probeer de hond nog een klein beetje te verschuiven

Het kunstwerk Eden van Ram Katzir geplaatst op de eerste Hogeweg in Zeist

 

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: