Search
Close this search box.

Zeist trapt regionaal carnavals seizoen af met lichtjesoptocht

Op vrijdagavond 22 februari 2019 werd in het centrum van Zeist werd de eerste carnavalsoptocht van 2019 gehouden in de Utrechtse regio. Op uitnodiging van de Zeisterse Carnavalsvereniging de Parketschuivers deden een groot aantal carnavalsverenigingen uit het midden van het land en sportverenigingen uit Zeist mee aan de lichtjesoptocht.

Naast versierde en verlichte praalwagens, deden er ook verschillende loopgroepen mee, die de carnavalstenues hadden opgeleukt met lampjes. Er liepen vrijdagavond ongeveer 25 groepen mee, dat is alweer 10 meer dan tijdens de lichtjesoptocht van 2018.
In de verschillende categorieën waren er prijzen te winnen voor de fraaist uitgedoste carnavalsvierders. Winnaar van de lichtjesoptocht wisseltrofee werden The Pirates uit Harmelen in hun Zuipschuit.

Zeist trapt regionaal carnavals seizoen af met lichtjesoptocht door centrum

Zeist trapt regionaal carnavals seizoen af met lichtjesoptocht door centrum
Zeist trapt regionaal carnavals seizoen af met lichtjesoptocht door centrum
Zeist trapt regionaal carnavals seizoen af met lichtjesoptocht door centrum

Z.D.H. Prins Terpsichoré XXVII (Remco de Hoop) spreekt na tweede edities van de lichtjesoptocht al van een echte Zeisterse traditie. Samen met zijn hofhouding zal de prins de carnavals festiviteiten, de komende weken in Zeist overzien tot 6 maart as-woensdag.

Zeist trapt regionaal carnavals seizoen af met lichtjesoptocht door centrum
Zeist trapt regionaal carnavals seizoen af met lichtjesoptocht door centrum
Zeist trapt regionaal carnavals seizoen af met lichtjesoptocht door centrum
Zeist trapt regionaal carnavals seizoen af met lichtjesoptocht door centrum
Zeist trapt regionaal carnavals seizoen af met lichtjesoptocht door centrum
Zeist trapt regionaal carnavals seizoen af met lichtjesoptocht door centrum
Zeist trapt regionaal carnavals seizoen af met lichtjesoptocht door centrum

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More