Drukke gedichtendag voor Zeister Stadsdichters Diet en Mary

Vrijdag Zeist 4 oktober 2019 “Groet Vandaag (eens een rollator)”, “Museum Bezoek” en “Toveren” zijn titels waar de Zeister Stadsdichters Diet Groothuis en Mary Hylkema vrijdag verschillende optredens gaven Diet Groothuis droeg haar gedicht  Groet vandaag (eens een rollator) tijdens de koffie om 10.30 uur voor in Warande Wooncentrum In de Dennen en ’s middags tijdens een feestelijke High Tea om 15 uur in Wooncentrum Heerewegen

Diet Groothuis droeg haar gedicht  Groet vandaag (eens een rollator) in wooncentrum Heerenwegen

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek werd om 16.00 uur het gedicht Toveren van Diet Groothuis vrolijke onthult door Sanne Overweg (9) Terwijk Diet haar gedicht voordroeg haalde Sanne het gedicht Toveren tevoorschijn. Aanstaande zondag nemen Diet en Mary de podium presentatie voor hun rekening tijdens het Kinderboekenfeest in het gemeentelijk theater Figi. Tijdens het Kinderboekenfeest nemen de stadsdichters je mee op reis op het hoofdpodium langs een groot aantal bekende kinderboeken schrijvers. Als ambassadeurs van de poëzie willen ze gedichten zichtbaar maken en letterlijk in beeld brengen.

 

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek werd het gedicht Toveren van Diet Groothuis vrolijk onthult door Sanne Overweg (9) Terwijl Diet haar gedicht voordroeg haalde Sanne het gedicht tevoorschijn.

Tenslotte was ’s avonds om 20.00 uur in de Gehoorzaal van de W.A. Hoeve in Den Dolder. Vijverhof 1 in Den Dolder de feestelijke opening van de Kunstroute Zeist 2019, met een openingswoord door wethouder Marcel Fluitman en een gedicht van stadsdichter Mary Heylema en natuurlijk met de bezichtiging van de expositie van de deelnemende kunstenaars. De Kunstroute Zeist wordt dit jaar georganiseerd op 5 en 6 oktober in Bosch en Duin, Den Dolder en Huis ter Heide, en op 12 en 13 oktober in Zeist en Austerlitz. Aan de kunstroute doen kunstenaars mee, die wonen in Zeist, of er een atelier hebben. Meer informatie http://www.kunstroutezeist.nl/

Diet Groothuis & Mary Heylema, hebben in april van dit jaar stadsdichter Henjo Hekman opgevolgd. Zij zijn aangesteld voor een periode van 2 jaar met de optie om het stadsdichterschap te verlengen met een derde jaar. Samen dienen zij samen 8 stadsgedichten per jaar op te leveren en acte de presance te geven op een aantal belangrijke evenementen in de gemeente. Zo droeg Diet Groothuis al eerder een gedicht voor tijdens Dodenherdenking op 4 mei. Mary Heylema, schreef al eerder dit jaar een speciaal gedicht voor De Dag der Kunsten.

Als onderdeel van hun stadsdichterschap hebben zij in in overleg met het centrummanagement, de winkeliersvereniging van het centrum van Zeist, een plan gemaakt voor het aanbrengen van gedichten in de publieke ruimte van het centrum van Zeist.

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek werd het gedicht Toveren van Diet Groothuis vrolijk onthult door Sanne Overweg (9) Terwijl Diet haar gedicht voordroeg haalde Sanne het gedicht tevoorschijn.

Kinderboekenweek, Ouderendag, DietGroothuis, Stadsdichters, Bibliotheek, Idea, De Klinkert, Herenwegen, Rolator, Poezie, Kunst

Voor Jou Uitgezocht