Search
Close this search box.

Kunst Kijken? Kunst kopen!, Kunst winnen tijdens kunstroute.

Na enige aarzeling kwam hij er toch, georganiseerd door de kunstenaars zelf, de kunstroute Den Dolder en Zeist. Het afgelopen weekend konden kunstminnaars terecht in de ateliers van 27 kunstenaars in Den Dolder. In het weekend van 12 en 13 oktober openen 26 kunstenaars hun ateliers in Zeist en Austerlitz. Op 4 oktober ging de kunstroute van start in de gehoorzaal van de Willem Arntz Hoeve. Hier was een overzichtstentoonstelling van kunstenaars, die dit jaar deelnemen aan de kunstroutes van de gemeente Zeist ingericht. Deze reportage is gemaakt op de Willem Arntz Hoeve in Den Dolder.

In Studio 62 aan de Johan van Oldenbarneveltlaan 62 openen aanstaand weekend 7 kunstenaars allemaal hun atelier. Hier kunt u het werk aanschouwen van Elfi Mischitz, Martijn Schoenmaker, Henriette van Roosmalen, Jorie van der Loo, Margo Paasman en Toos van Poppel houdt uitverkoop vanuit haar kunstwerk depot. De overzichtstentoonstelling van Elfi Mischitz & Jorie van der Loo is ook nog te bewonderen in de centrale hal. In het ondernemershuis aan de 1e dorpsstraat 13 is een concentratie van 6 kunstenaars te vinden, die hun werk laten zien.

Nog meer kunstroute op zaterdag 12 oktober.

Onder de titel “Terug naar de Toekomst! presenteren een aantal maatschappelijke organisaties de kunstwerken van hun kunstenaars. Deze kunstenaars zijn clienten van  Abrona, Altrecht, Atelier Totem, Bartiméus, Kunstenhuis Zeist, Uniek Palet, Reinaerde, SantéPartners Ontmoetingscentrum Zeist Helicon en Warande In de Dennen. Al deze organisatie zijn maatschappelijk partner van Samen voor Zeist.  Op 10 oktober vindt de officiële opening plaats voor de kunstenaars en genodigden waarna een selectie van de kunstwerken 2 weken te zien is in het Kunstenhuis in Zeist; op zaterdag 12 oktober is voor iedereen alle gemaakte kunst te bezichtigen op de locaties van deelnemende partners.

Kijk voor alle  deelnemende locaties op 12 oktober zie ‘Terug naar de Toekomst’
Joke van Beetem verkocht het werk Tangram aan een van de bezoekers aan haar atelier op de WA Hoeve. Kunst kijken en kopen tijdens de kunstroute in Den Dolder
Liz van Munster ligt haar werk toe in haar atelier. Kunst kijken en kopen tijdens de kunstroute in Den Dolder
Elzelien Jansen verteld aan bezoekerts over het kunstwerk midden in haar atelier. Voor dit werk is zij geïnspireerd door de gebeurtenissen rondom de moord op Anne Faber. In dit kunstwerk verbeeldt zij haar gevoelens over de Willem Arntz Hoeve waar zich iets verschrikkelijks heeft afgespeeld. Het is ook de plek waar zij haar kunst maakt in haar atelier van p’Arts. Het is ook fijne plek om te zijn.
Kunst kijken en kopen tijdens de kunstroute in Den Dolder

Kunst Kijken?, Kopen!, en Winnen.

Win een kunstwerk door jezelf op de foto te zetten met je favoriete kunstwerk uit de kunstroute. Deel de foto met motivatie met de organisatie op contact@kunstroutezeist.nl. De winnaar mag  een waardebon van € 500 om te besteden aan dat kunstwerk. Voor meer informatie over de kunstroute Zeist

 

Kunst kijken en kopen tijdens de kunstroute in Den Dolder
In de gehoorzaal van de Willem Arntz was een overzichtstentoonstelling van kunstenaars, die dit jaar deelnemen aan de kunstroutes van de gmeente Zeist. Kunst kijken en kopen tijdens de kunstroute in Den Dolder
Kunst kijken en kopen tijdens de kunstroute in Den Dolder

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More