Search
Close this search box.

Helden lopen 5de Bosrun

Zondag middag 1 maart liepen ruim 400 hardlopers en kinderen, de Bosrun rondom bij vakantiepark de Krakeling.

Twee records voor 5de editie Zeister Bosrun 

(Alle foto’s bekijken en bestellen onder aan dit bericht.)

Zondag middag 1 maart liepen ruim 400 hardlopers en kinderen, de Bosrun rondom bij vakantiepark de Krakeling. De lopers liepen een van de 3 afstanden, de 5, 10 of 15 kilometer in het Zeisterbos. Zowel de start als de finish van deze goed georganiseerde funrun was bij Bistro Jan.

5de Bosrun van de Helden van Zeist.
5de Bosrun van de Helden van Zeist.

Kamiel Maase

De Bosrun wordt georganiseerd door de een Roparun vriendengroep ‘Helden van Zeist’. Het startschot van de 3 afstanden werd gegeven door ‘Helden van Zeist’ ambassadeur Kamiel Maase, nog steeds de Nederlands recordhouder op de 5 KM, de 10 KM en de 30 KM. Zelf vertrok hij met een half uur achterstand aan zijn 15 km loop.

5de Bosrun van de Helden van Zeist.

Smetje

Helaas was er ook een “antiheld” die het nodig vond op een cruciaal punt een routebordje te verhangen waardoor lopers de verkeerde kant op werden gestuurd. Hierdoor liepen de 15 kilometer lopers ongeveer een 1 kilometer minder. Gelukkig namen de lopers het bijzonder sportief op en kwam iedereen zonder daarover te klagen over de finish.

Goede Doel: Kinderhospice ZonnaCare in Den Dolder

Met de opbrengst van de Bosrun en andere activiteiten proberen de Helden dit jaar zo veel mogelijk geld op te halen voor het Kinderhospice ZonnaCare in Den Dolder.
Dit doel past perfect bij de doelstellingen van de stichting Roparun voor palliatieve zorg. Het kinderhospice kan met het door de Helden ingezamelde Roparungeld straks specifieke middelen aanschaffen om nog betere zorg te bieden. Dat gaat dan naar patiëntjes die een speciale monitor en een aangepast en dus zeer kostbaar kinderbed nodig hebben in de laatste fase van hun leven.

5de Bosrun van de Helden van Zeist.
5de Bosrun van de Helden van Zeist.
5de Bosrun van de Helden van Zeist.
5de Bosrun van de Helden van Zeist.

Roparun

De Helden van Zeist lopen zelf voor de vijfde keer de Roparun van 30 mei tot en met 1 juni. Meer weten over het kinderhospice en de acties van Helden van Zeist? De Roparun is een estafetteloop van meer dan 520 kilometer van Parijs en Bremen naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kankerKijk dan op www.heldenvanzeist.nl

Ik liep mee met de 5de Bosrun van de Helden van Zeist.
5de Bosrun van de Helden van Zeist.

Alle foto’s van de bosrun zijn te bekijken en te bestellen via Oypo:

[oypo type=”map” id=”5520AABDEC16E310″]

De Bosrun werd mogelijk gemaakt door BMW en Mini dealer Ekris en de makelaar Patist Makelaardij

5de Bosrun van de Helden van Zeist.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More