Search
Close this search box.

Seniorencarnaval: Zeister ouderen vieren feest in Figi (Video)

Maandag 24 februari werd het senioren carnaval in Figi gevierd. Voor carnaval loopt de gemiddelde Zeistenaar niet echt warm. Inwoners van boven een zekere leeftijd hebben minder problemen om dit feest te vieren. Dit jaar zaten feestvierdes lekker hoog de droog op de eerste etage in de zalen van Figi. Heerlijk beschut van wind en regen. De eerste verdieping was door de medewerkers van Figi en vrijwilligers omgetoverd tot een grote carnavals lokatie. De meeste oudere Slotnarren hadden zich verkleed in boerenkiel of andere carnavals uitdossing. De red devils hadden allemaal hetzelfde rode keepje aangedaan. De feestgangers j konden genieten van alle traditionele elementen van dit festijn dat jaarlijks door de SEOZ wordt georganiseerd.

 

Deze traditie wordt namelijk al voor de 46ste keer georganiseerd. Ooit begon het carnaval als ‘bejaardenbal’ bij carnavalsvereniging De Slotnarren. Inmiddels deze maandagmiddag uitgegroeid tot een jaarlijks carnavalsfeest met meer dan 500 bezoekers. Een keur van artiesten uit  Zeist en Utrecht . Als versnaperingen mochten de advocaatjes, kaasplanken, huzarensalades en bitterballen natuurlijk niet ontbreken.

De red ladies gaan helemaal los allemaal in duivels rode keepjes.
Unisex kleding ook voor dit ANWB stel tijdens carnaval
Samen los. Al is een van beiden het short van een eerder editie inmiddels kwijt.
Maandag 24 februari werd het senioren carnaval in FIGI gevierd. . Lekker beschut van de wind en de regen werd de vergaderzalen van Figi omgetoverd tot een grote carnavals lokatie. De oudere Slotstatters konden genieten van alle traditionele elementen van dit jaarlijkse festijn. Deze traditie werd namelijk al voor de 46ste keer gevierd.

Één van de hoogte punten is de loterij waarbij ieder lot een prijs heeft. De prijzen worden beschikbaar gesteld door lokale ondernemers, die op deze manier helpen om dit jaarlijkse feest mogelijk te maken.Ieder jaar helpen een groot aantal vrijwillers om het feest tot een succes te maken , met het helpen en begeleiden van ouderen, het uitserveren van de hapjes en de drankjes en het uitdelen van de loterij prijzen. Het hele jaar is Willem Verhoek bezig geweest met het voorbereiden van deze happening. Ook dit jaar kijkt hij weer tevreden terug op een geslaagde middag. Op naar editie nummer 47.

Die handjes …..
Linedancing carnaval style.
Maandag 24 februari werd het senioren carnaval in FIGI gevierd. . Lekker beschut van de wind en de regen werd de vergaderzalen van Figi omgetoverd tot een grote carnavals lokatie. De oudere Slotstatters konden genieten van alle traditionele elementen van dit jaarlijkse festijn. Deze traditie werd namelijk al voor de 46ste keer gevierd.
Maandag 24 februari werd het senioren carnaval in FIGI gevierd. . Lekker beschut van de wind en de regen werd de vergaderzalen van Figi omgetoverd tot een grote carnavals lokatie. De oudere Slotstatters konden genieten van alle traditionele elementen van dit jaarlijkse festijn. Deze traditie werd namelijk al voor de 46ste keer gevierd.
Deze dienders van het feest komen vast oefenen.
Maandag 24 februari werd het senioren carnaval in FIGI gevierd. . Lekker beschut van de wind en de regen werd de vergaderzalen van Figi omgetoverd tot een grote carnavals lokatie. De oudere Slotstatters konden genieten van alle traditionele elementen van dit jaarlijkse festijn. Deze traditie werd namelijk al voor de 46ste keer gevierd.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More